Dimecres va tindre lloc al Café de L’Arq de Benicarló una xarrada informal organitzada per la Coalició Compromís on van participar la secretària local de la formació, Marta Escudero i la integrant de la llista electoral de Primavera Europea per a les eleccions europees i Regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Vila-Real Mònica Álvaro.

En aquest encontre, que va comptar amb una audiència molt participativa, Escudero va comentar que els benicarlandos no som conscients de quantes competències té la Unió Europea al nostre dia a dia. Hi ha infinitat de situacions en les que una bona gestió al Parlament Europeu ens podria reportar molts beneficis al nostre poble” i va exposar de manera clara i concreta tot el que Jordi Sebastià podrà fer per Benicarló en cas de ser escollit Eurodiputat. Entre altres coses va dir que, un exemple clar és el sector primari al nostre poble. Benicarló és un poble llaurador i pesquer. La Unió europea disposa de polítiques específiques per a estos sectors, que si es demanen i es gestionen com cal poden regenerar estos pilars bàsics de l’economia benicarlanda tant afectats per la crisi actual. Europa també pot actuar davant problemes mediambientals greus que afecten directament a Benicarló i poblacions veïnes com són el Castor o el Fracking, posant una mica de trellat i aturant processos que posen en perill a tot el territori i davant dels quals el govern actual actúe amb passivitat i lentitud.

La Unió Europea ens pot ajudar a millorar infraestructures, necessàries per al desenvolupament i expansió de Benicarló, si aporta una mica de seny i obliga al govern espanyol a aprovar definitivament el corredor mediterrani en detriment del central”.

 “En definitiva, la Unió Europea ens pot ser de molta utilitat si la rentabilitzem, si la posem al servei dels nostres interessos. Però per això necessitem uns representants compromesos i coherents que traslladen les nostres necessitats i ens retornen els beneficis que caldria esperar d’una institució com la Unió Europea.

Ara mateix això no ho tenim, és urgent forçar un canvi. Jordi Sebastià, el candidat de Compromís al Parlament Europeu pot assumir, assegurant l’èxit, eixe canvi. Jordi Sebastià ens representarà i per fi, la veu de Benicarló es sentirà a Europa” va afegir.

 Durant l’acte es va donar oportunitat a que els assistents pogueren formular les seues preguntes, inquietuds i dubtes. “Estem molt contents del resultat de l’acte” va assenyalar Escudero. “Amb aquest format més informal i més dinàmic, es permet una major i millor interacció amb els assistents, de manera que podem escoltar de primera mà les seues inquietuds”.

Per la seua banda, Mònica Àlvaro va exposar unes breus línies del que és el programa electoral de Primavera Europea per a les eleccions europees de diumenge i va destacar a més, “la importància de protegir els nostres productes com ara la carxofa de Benicarló, exigint igual tracte i les mateixes mesures de suport que per altres productes agrícoles d’estats membres així com d’altres països exteriors. Així mateix, la candidatatambé va demanar més suport “a les infraestructures que afecten a la nostra província i que de no desenvolupar-se, com fins ara, seguiran afectant negativament a l’exportació i a l’economia. També va estar taxant pel que fa a la prohibició de qualsevol mètode de fractura hidràulica, de prospeccions o amb el magatzem del Castor ja que “a més de no contribuir al nostre desenvolupament econòmic i afectar negativament a sectors fonamentals com ara la pesca i el turisme, és una desfeta contra el nostre territori. Ens comprometem a treballar perquè la Unió Europea vede aquestes agressions que posen en risc la salut i el desenvolupament econòmic de la nostra gent. Treballem per les Persones, també a Europa” va concloure Àlvaro.