En el passat ple ordinari del 28 de novembre, un dels assumptes que va centrar el debat va ser el de la moció presentada de manera conjunta per Compromís i el PSOE per tal de rebutjar el tancament de la ràdio i televisió públiques valencianes, RTVV.

Per al grup municipal de Compromís les declaracions del portaveu del partit popular Marcos Marzal falten plenament a la veritat ja que va afirmar que RTVV i en especial C9 no havien vingut mai a Benicarló ni havien informat del nostre poble, i a més, va usar un to burlesc i fals quan Marzal va dir “què vol que li diga, a Benicarló Canal 9 ha vingut molt poc “.

En paraules del regidor de Compromís Joan Manuel Ferrer, “això és faltar a la veritat, sols cal agafar l’hemeroteca o tindre una mica de memòria per a poder comprovar que Benicarló ha sigut protagonista en moltes ocasions a Canal9: per exemple han estat presents a la festa de la carxofa i la Carxofa d’Or, la fira de Sant Antoni, festes d’agost, L’Estel del Collet, les falles (amb cremades en directe incloses), programes com “A la fresca”, la processó del Crist de la Mar, el programa Canta Canta amb Maria Abradelo, inundacions en directe, reportatges de cuina al mercat, inauguracions i una llarga llista de reportatges. Des de Compromís convidem el senyor Marzal que s’informe un poc, i es fartarà de vore vídeos de Benicarló a Canal9”.

Per a Ferrer, el més lamentable del discurs del regidor popular ha sigut quan Marzal ha afirmat que“quan han vingut C9 ha sigut només per a parlar mal de Benicarló o informar que s’ha ofegat un bou a la mar”. Per a Ferrer, aquestes paraules estan totalment fora de lloc i assegura que “aquest és l’estil del PP, manipular la informació de manera que sols s’informe del que els interessa a ells, o els beneficia políticament a ells”.

Segons Ferrer, “que els populars denuncien els treballadors i els grups de l’oposició de la mala gestió de RTVV és pervers i dóna una visió de fins on poden aplegar i més quan precissament han sigut ells els qui amb la direcció de RTVV han fet el que han volgut, sabent que encara que no fóra bo per a l’empresa de RTVV era bo per al PP. Ara que els treballadors i la nova direcció s’havien ficat les piles per a refundar una RTVV pública, plural, al servei dels ciutadans i en valencià, han tingut temor i l’han tancada. Més val que no parlen, que, que parlen malament del PP”.

Ferrer lamentava que el tancament de RTVV és un atemptat contra l’estatut d’autonomia. Un tancament fet a hores de república bananera, recordant antics règims antidemocràtics i usant les forces de seguretat al servei de la maquinària política i no al servei dels ciutadans. Trist.

“Ara estem perduts, al nostre país ningú sabrà el que passa a Benicarló perquè no hi ha cap mitjà audiovisual ni provincial ni autonòmic que es faça ressò de la nostra població. Tot, gràcies a regidors com els nostres del PP o diputats benicarlandos del mateix color, que no van dubtar a acatar la disciplina de partit i alçar el braç per firmar la sentència de mort de Canal Nou” ha assenyalat el regidor de Compromís.

Ferrer ha volgut acabar felicitant l’operari Paco Signes, conegut per tots com l’heroi Paco Telefunken, que “amb el seu gest ens va ensenyar molt: de vegades cal dir no en favor de la dignitat”.