Diverses persones afectades han fet arribar a COMPROMIS la informació que l’Ajuntament s’està quedant, de forma tota o parcial, amb les ajudes de primera necessitat sufragades per la Conselleria i que es donen en aquells casos de major indefensió social. Es tracta generalment d’ajudes que tenen com a destí afrontar situacions de necessitat peremptòria de forma puntual, com la compra de menjar.

“Des de Compromis pensem que està clar que tots han de pagar els seus impostos, però cal entendre que qualsevol pare o mare pagarà abans el menjar dels seus fills que la taxa del fem”
ha manifestat Marta Escudero, coordinadora local de COMPROMÍS. “Ací no es tracta ja de ideologies ni plantejaments polítics, sino de tindre un mínim d’humanitat i respecte per la dignitat humana”.

La fòrmula utilitzada per fer-se amb aquestos diners és la “compensació de crèdits”, mitjançant la qual l’Ajuntament es queda els diners d’aquestes ajudes com a contraprestació pel pagament dels impostos municipals dels que siguen deutors els beneficiaris de l’ajuda (fem, circulació de vehicles, etc) tot i que les ajudes de la Conselleria van expressament dedicades a pal·liar situacions de necessitat.
“Vigilarem que per part de la regidoria de Serveis Socials s’haja posat fi a aquest desgavell abans del proper plenari”, ha manifestat Escudero. “En cas contrari ens posarem en contacte amb el grup de COMPROMIS a les Corts Valencianes de cara a que demanen a la Conselleria de Benestar Social que prenga mesures per a corregir la desviació d’aquestes ajudes del destí que tenien fixat” ha conclòs la secretària local de Compromís.