Dijous passat es va celebrar a La Penya Setrill de Benicarló un debat obert sobre la llei d’educació proposada pel ministre Wert. En aquest debat hi participà el diputat provincial de COMPROMÍS Enric Nomdedéu, qui afirmà que “la llei Wert discrimina entre alumnes rics i pobres, prioritza la religió davant les llengües pròpies i promociona la competivitat per davant de l’educació i la formació dels alumnes”.

Al debapart partiparen a més del representant de COMPROMÍS, representants d’ERC i EU. Tots tres criticaren obertament l’esborrany de la llei i estigueren d’acord en que no hi havia hagut consens en aquesta llei i que no s’havia escoltat a les parts implicades com pares, professorat i alumnes, i ratificaren que el consens al que aplegarien les tres formacions polítiques participants en el debat començaria amb un pacte entre les parts afectades canviant totalment l’avantprojecte de llei, millorant l’actual llei i mantenint la igualtat social i la qualitat en l’ensenyament.

Nomdedéu va declarar que “la redacció de la llei que es faria des de COMPROMÍS garantiria la igualtat de l’alumnat sense distinció de classes socials, l’ensenyament en valencià, la limitació d’alumnes per classe i per damunt de tot que els recursos que es destinarien en els pressupostos serien els necessaris per a garantir la qualitat de l’ensenyament públic”. “La formació dels alumnes no es pot retallar; es poden retallar en altres llocs pero mai en qüestions bàsiques per als ciutadans com educació, sanitat i benestar social”, va concloure Nomdedéu.