Benicarló, 15 de juny de 2011

El Butlletí Oficial de la Provincia de Castelló publicava la passada setmana un anunci en el que l’Ajuntament, davant la impossibilitat de contactar amb Floirac, demana que l’empresa pague el seu deute per la via del constrenyiment. La situació és molt estranya, especialment si tenim en compte que recentment l’ex regidor d’Urbanisme, Antonio Cuenca, es reunia fa poques setmanes amb la firma catalana per consensuar i estudiar la problemàtica dels accessos.

Ricardo Mascarell, portaveu del Bloc, s’ha preguntat “amb quí parlava Cuenca fa pocs dies i com és possible aquesta situació”. D’altra banda Mascarell ha denunciat “l’interés zero” del PP pel que passa als terrenys de l’antiga fàbrica de mobles que, pareix, estiga deixada de la ma de l’administració al llarg de massa anys pel que fa als accessos i situació de les activitats que allà es desenvolupen. La situació és especialment greu després que la Comissió d’Urbanisme donara el vist-i-plau als accessos i veiem com ara la falta d’interés del PP, que va beneir l’ampliació i conversió d’aquesta zona en comercial, prolonga la situació de perillositat al complexe.

Per contra veiem com s’autoritzen a pocs metres noves activitats, com el complex de bricolatge, amb idèntics accessos que els del centre comercial, mentre la situació no sols és idènticament perillosa, sinó que en opinió del Bloc “agreuja la situació de la zona comercial benicarlanda”. En opinió de Ricardo Mascarell “en aquesta conjuntura i, especialment, quan parlem de llocs de treball, el PP ha de demostrar seriositat, solventar d’una vegada el problema d’accessos del recinte i apostar per la creació d’ocupació i la millora del centre comercial que agrupa restaurants, supermercat, cinema i botigues, el que manté desenes de llocs de treball. Si el PP pretén ser el salvador dels benicarlandos davant la crisis cal que prenguen mesures i es posen mans a l’obra per dotar les botigues de Benicarló en general i també les extraradi en comptar amb tot el que han de tindre per poder compatir amb igualtat amb altres zones comercials de la comarca”.