El diputat Vicent Marzà recull la queixa de la ciutadania i les denuncies de Compromís Benicarló pel penós servei que afecta a diari a estudiants, usuaris de l’hospital i treballadors del sector turístic

BENICARLÓ, 5 d’octubre de 2023 

El diputat de Compromís, Vicent Marzà, ha traslladat a les Corts Valencianes la situació de mal funcionament del servei de transports que al litoral presta l’empresa Autos Mediterráneo entre les poblacions de Peníscola, Benicarló i Vinaròs, atenent les queixes que han traslladat a la coalició usuaris i usuàries de la comarca del Maestrat. La portaveu municipal de Compromís, Núria Isern, ja va denunciar la situació al Ple ordinari del passat dijous, reclamant a l’alcalde de Benicarló que es coordine amb la resta de municipis afectats per reclamar a la Generalitat el compliment del servei donats els problemes d’impuntualitat i saturació que es viuen i que constata que “el servei no està a l’alçada de les necessitats de la població”.

Per això Marzà ha registrat una sol·licitud de documentació per a que la Conselleria de Territori facilite tota la documentació possible sobre les condicions del conveni i analitzar els possibles incompliments i condicions de la concessió “per veure si estan complint o no, fiscalitzar la situació de la mobilitat a les comarques del nord del país i saber què pensa fer el Govern valencià per corregir el mal funcionament que a diari ens fan arribar els usuaris del transport col·lectiu”, ha dit.

Per la seua banda Isern ha recordat la importància del transport col·lectiu en la lluita global contra el canvi climàtic. “Si els serveis no funcionen correctament la gent no tindrà més remei que tornar a optar per l’ús de vehicles privats i on ara arribava un autobús ho faran 30 cotxes”, ha indicat. Isern també ha traslladat la queixa dels usuaris “que estan veient com paral·lelament al mal servei se’ls informa que demà van a pujar les tarifes en els propers dies”. 

Molts afectats recorden que segueixen molts treballs d’estiu del sector turístic amb activitat i ocupacions del 80% en molts hotels. A més denuncien que no s’han activat els abonaments per als usuaris freqüents i la situació és cada vegada pitjor (haver de sortir de casa una hora abans i arribar just o tard a treballar). La població flotant, assenyalen, mai es té en compte, no s’ofereix un servei de qualitat i s’abandona l’usuari. Compromís seguirà de prop esta problemàtica tant des de l’Ajuntament de Benicarló com a les Corts.