Isern: “No venim a governar per governar, sinó a canviar les coses des de nous plantejaments i una òptica progressista. Serem contundents des de l’oposició quan siga necessari i constructius quan la situació ho requerisca

L’equip negociador de Compromís ha anunciat, després d’una segona reunió, que descarta participar en una candidatura amb BG i PSOE per tal de tractar d’aconseguir la majoria absoluta del Ple de constitució de l’Ajuntament previst per aquest dissabte “per no permetre un pacte amb aquestes formacions recuperar les polítiques progressistes i serveis que s’han perdut al llarg de la present legislatura”. La coalició ha reiterat als equips de les altres formacions que optarà per quedar-se a l’oposició i únicament donar suport amb els seus vots a la seua candidata, Núria Isern, donada la impossibilitat de dur a terme a través d’un pacte amb BG i PSOE l’objectiu polític de canviar les coses i fer polítiques progressistes.

La candidata de Compromís ha manifestat que “no venim a governar per governar, sinó a canviar les coses des de nous plantejaments. Per això serem contundents des de l’oposició quan siga necessari i constructius quan la situació ho requerisca” i ha recordat la necessitat d’un “diàleg entre les forces polítiques” amb representació per tal de donar l’impuls que el poble mereix i reclama.

A més, des de Compromís es considera que la ciutadania no entendria un pacte a tres ni que l’alcaldia es trinxara a trossos com un pollastre o es posara d’alcalde a qui ha perdut pel camí tants suports i ha lamentat que el partit socialista que haja tardat quinze dies a fer reunions oficials amb la coalició valencianista. Així mateix, reconeixen, la reunió també ha servit perquè afloraren les desconfiances amb els altres integrants d’un suposat acord a tres. “Després de quinze dies desapareguts en les negociacions, arriben amb presses i es dediquen a llançar retrets cap a nosaltres i acusacions per part de qui ens convidava sa casa a dialogar. En les reunions també es van desdir de fets rellevants sobre un pacte ja fet entre ells a dues bandes, tractant d’ocultar converses que han existit al marge de Compromís, el que ens va generar molta desconfiança”.