Al passat Ple de juliol Compromís Benicarló presentava una moció per demanar mesures efectives i permanents per fer front a les noves tarifes de la llum. 

La proposta estava més que justificada, el dia 21 de juliol, a l’estat espanyol es va pagar el preu de la llum més alt de la història. A més, la nova regulació de les tarifes de la llum està penalitzant de manera desproporcionada a les famílies, xicotetes empreses, persones autònomes, persones que teletreballen, totes incloses en la categoria de xicotets consumidors.

La portaveu de Compromís explica la problemàtica actual: «Si no es modifiquen els horaris d’ús d’energia, el resultat és un fort encariment de la factura elèctrica. I hem de tindre molt clar, que eixe desplaçament de consum i per tant d’activitats no sempre es pot fer. I al final, hi ha activitats i persones seriosament perjudicades perquè utilitzen l’energia en els horaris més cars. Ahí queden inclosos els consums de les hores de dinar i de sopar, així com la majoria de l’horari comercial.»

Per tant, la moció de Compromís recollia acords necessaris com implantar mesures per a reduir l’impacte de la pujada del preu de la llum, més enllà de la rebaixa temporal de l’IVA en casos concrets, ja que aquesta acció és parcial molt restringida en el temps. És a dir, accions clares que les persones consumidores puguen veure reflectides a les factures. 

A més, se sol·licita al govern espanyol la màxima transparència: saber què costa produir, transportar i distribuir la llum i pagar pel que val realment. «Ara mateix, els preus es fixen en funció dels interessos de les empreses del sector elèctric. Els beneficis de les elèctriques es queden intactes a costa de les nostres butxaques, la qual cosa no deixa de ser una estafa per al consumidor final», assenyala Marta Escudero. 

El grup municipal de Compromís Benicarló celebra el suport rebut pels grups polítics, excepte Ciudadanos, davant una situació injusta i abusiva que afecta persones, famílies i empreses benicarlandes.