La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarló, Marta Escudero, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, s’han reunit a Benicarló aprofitant la visita d’aquest a la població. Durant la reunió s’han estudiat vies per vincular els programes laborals i de benestar social i han parlat de la necessitat d’assegurar una inclusió completa per a totes les persones que han quedat fora de la xarxa social. “El dret a un treball digne és un puntal bàsic, perquè proporciona l’autonomia necessària per construir una vida digna. Per això les polítiques en ocupació han de seguir marcant els eixos polítics de les administracions i estem satisfets d’haver pogut comptar amb el conseller Climent com a interlocutor per parlar d’aquests temes”, ha explicat Marta Escudero.

Una de les principals conclusions de la reunió és que per tal de poder oferir una oferta treball sostenible, que no deixe espai per a la precarietat, cal regenerar el teixit econòmic de Benicarló i apostar per noves fórmules de generar economia, més modernes i més ecològiques. “Benicarló és una ciutat on el sector primari, agricultura i pesca, tenen un paper molt important, per tant, cal apostar per dignificar el sector i generar alternatives comercials i econòmiques amb tot el potencial del camp o la mar benicarlandes. Cal donar suport també a persones emprenedores, dins les quals té una amplia representativitat el col·lectiu juvenil, perquè la innovació dins l’àmbit comercial és imprescindible. Benicarló compta amb projectes novedosos impulsats per joves que aconsegueixen diferenciar l’oferta comercial i empresarial i fer-la única i atractiva i ens hem de recolzar en iniciatives així per poder continuar millorant la vida de les persones”, ha explicat Marta Escudero.

A l’altra banda, Marta Escudero ha traslladat a la Conselleria la necessitat de la continuació dels programes d’inserció laboral activa, que serveixen per descobrir, reafirmar o reinventar competències personals per poder fer front al món laboral amb més capacitats. “Aquests programes suposen una inversió de futur, les empreses que contracten a persones més formades i més capacitades, acaben sent més competitives en el mercat i pensem que és una aposta important per consolidar un mercat laboral de qualitat”, ha conclòs la regidora.