Arran de la visita a Benicarló del director general de Costes del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Pablo Saavedra, Compromís-Esquerra Republicana s’ha mostrat molt crític amb l’estat en què es troba la platja del Morrongo i el Passeig Marítim Sud en plena campanya turística de Setmana Santa. En paraules de Marta Escudero candidata a l’alcaldia per Compromís-Esquerra Republicana, “és inacceptable que un poble com Benicarló, on un dels seus pilars forts d’ingressos és el turisme, presente aquest aspecte ara que és temporada alta per les vacances de Setmana Santa. I més greu encara, la situació era totalment evitable. Ens trobem amb aquesta situació per una planificació de les obres electoralista per part del Partit Popular.

Segons Escudero, “des de l’Ajuntament asseguren que aquestes obres estaran acabades abans de l’estiu, cosa que des de Compromís-Esquerra Republicana no posem en dubte. Però el que no podem tolerar és que aquestes obres, que estava previst començaren en finalitzar la campanya d’estiu de l’any passat, a les dates en què estem, plena campanya de Setmana Santa, presenten un aspecte tan desolador. Sorolls, pols i brutícia és l’única cosa que es troben els turistes que s’apropen a la platja del Morrongo”.

 
“A causa de les obres, els accessos a la platja estan tancats, de manera que la Platja del Morrongo en la seua totalitat, deixa d’existir aquest període de vacances. Ni banys ni sol a la platja de Benicarló, amb la qual cosa, aquelles persones, turistes o no, que busquen aquest tipus de recursos, triaran Peníscola o Vinaròs” afirma.

“A més, el caprici del Partit Popular d’iniciar les obres a destemps,”, segons la candidata a l’alcaldia, “té un impacte negatiu directe sobre l’economia benicarlanda. Hi ha comerços hostalers que esta campanya de pasqua es quedaran sense obrir les seues portes. Dates molt esperades per uns comerços que depenen dels d’ingressos d’èpoques com aquesta, amb més afluència turística i centrada en la zona de la platja. Enguany, les geladeries, cafeteries i xiringuitos de la zona o bé no poden obrir o si obrin, o fan en unes condicions pèssimes, ja que no poden posar les seues terrasses, de manera que no contracten a personal extra per a aquestos dies”.

“Per acabar, volem recordar i informar, que aquestes obres seran pagades de la butxaca de tots els benicarlandos i benicarlandes, quan hauria de ser el Ministeri qui es fera carrec, tal i com ja ha fet a municipis com Benicàssim o Vinaròs, deixant en evidència, una vegada més, la ineficàcia de l’equip de govern del PP per garantir el benestar de la ciutadania benicarlanda” conclou Escudero.