Ens apropem inexorablement a les eleccions municipals de maig. Benicarló -com a paradigma del País Valencià- ha sofert durant molts anys majories absolutíssimes del PP, que han demostrat que el seu projecte no és cap altre que perpetuar-se en el poder i, qui dia passa, any empeny.

La foto de Benicarló després d’aquests anys no pot ser més desoladora. Les úniques «mesures» que s’han pres sobre el comerç local han estat augmentar la zona blava, mentre el centre històric va morint i el Frankenstein construït al costat de la general ha demostrat que no era més que un ésser artificial, sense ànima, que també s’apaga ràpidament. L’oci continua morint, expulsat cap a la mar deixant un poble buit -si no fóra per pinxos diversos un parell de cops a l’any. L’atur continua sent una xacra, sense que inversions de l’Estat o de la Generalitat -governades per ells mateixos, no ho oblidem- ni estan ni se les espera. Afegim-hi que el desdoblament de la 340 va a pas de tortuga, que el col·legi necessari hauria d’haver obert les seues portes cinc o sis cops i que, com venen eleccions, cal fer les coses a corre-cuita i les obres del passeig de la zona sud deixaran, i si no, temps al temps, sense faena de temporada -l’única que permet tindre un govern que ens aboca a ser cambrers amb llicenciatures- als negocis de la zona. I no em facen parlar del dictamen de normalització del castellà…

Per l’únic que serà recordat el PP a Benicarló serà per obrir el vial de les Corts Valencianes -sense clavegueram-, per arreglar la carretera de Càlig i per pagar multes de l’Alcalde un amb diners públics.

Front a això toca sumar. Sumar per a canviar. Front a això i la desconfiança que ofereix el PSOE -vagen, vagen vostés mirant de punta a punta de País com actuen quan no se’ls fiscalitza de ben a prop- cal oferir alternatives serioses, progressistes i amb vocació no només d’agitar consciències -que també- sinó de governar.

És en aquest context on Esquerra Republicana i Compromís hem decidit arribar a un acord, un acord que, personalment, em fa molta il·lusió i que, penso, farà que molts benicarlandos i benicarlandes tornen a creure en la política i se’ns unisquen. Perquè cal canviar Benicarló, cal que el PP no governe, cal canviar l’ajuntament per a canviar-ho tot.

Josep Barberà
President Local ERPV
Núm. 3 a la llista municipal Compromís-Esquerra Republicana Benicarló