Després d’analitzar amb molta cura el projecte de pressupostos elaborat pel govern del Partit Popular, una vegada més, les nostres comarques tornen a sortir de les més perjudicades amb unes ridícules inversions previstes des de la Generalitat. «És per això que des de les Comarques del Maestrat i Els Ports, hem presentat setze esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2015. Són un total de 21 milions d’euros d’inversió extra dels 17194 milions d’euros del pressupost total per al 2015», comenta Marta Sorlí, portaveu Comarcal de Compromís. «Estem demanant unes inversions que a més de necessàries, són antigues en molts casos i que un any més tornem a exigir-les en el pressupost de totes i tots els valencians» ,explica.

«Volem recordar als Diputats autonòmics del Partit Popular escollits per les Comarques del Nord, que ara tenen una oportunitat d’or de vetllar pels interessos dels veïns als que presumptament representen, que de una vegada per totes es deixen de ximpleries i accepten aquestes esmenes» punta Marta Sorlí.

Es tracten d’infraestructures tan elementals com Centres Educatius i un segon Centre de Salut a Vinaròs, una estació d’autobusos comarcal en condicions, la restauració d’edificis emblemàtics com les Ermites de La Jana, l’adquisició i posada en valor com a museu de la Casa del Marqués de Benicarló, un Centre de Salut a Alcalà i un d’Auxiliar a La Jana; una residència per a la tercera edat i l’equipament del Centre de Dia a Alcalà. Reformes a Centres Educatius de Benicarló; així com l’adequació de diferents carreteres que faciliten la cohesió comarcal etc, esmenes les quals no deurien ser motiu d’oposició per part de ningú.

«Cal tenir en compte, que allò que estem demanant, des del punt de vista econòmic, equival a vora un euro de cada mil del pressupost, que són per a tres comarques i a més moltes d’aquestes esmenes són reivindicacions amb uns quants anys d’antiguitat que vergonya li deurie donar a més d’una persona»
conclou Sorlí.