Marta Escudero, portaveu de Compromís Benicarló, s’ha mostrat decebuda per la poca presència del nostre municipi als pressupostos de la Generalitat i la Diputació de Castelló: “Benicarló i les seues necessitats no apareixen reflexats en uns pressupostos que ens haurien d’aportar liquidesa per tal de fer front a inversions que s’han previst i anunciat durant successius exercicis de govern del PP. Benicarló no ocupa dins d’eixos pressupostos el lloc que es mereix” ha assenyalat. Per tal de solucionar eixe agravi, Compromís Benicarló ha presentat a la Generalitat i a la Diputació diverses propostes per tal d’afavorir el desbloqueig de totes les inversions previstes al nostre poble.

“Moltes de les inversions que hem reclamat mitjançant els nostres diputats, ja fa anys que apareixen al projecte de llei i encara no s’han executat o no estan acabades. Totes elles són necessàries per a la nostra localitat i el benestar dels nostres ciutadans”, ha manifestat la portaveu local.

“Parlem d’àmbits tan bàsics com l’educació, on és necessari tindre solvència econòmica per tal de poder fer front a la reforma dels centres educatius de Benicarló que així ho necessiten. Parlem també de cultura, amb el tan necessari finançament per a la despesa del Conservatori de música, per al qual es destinaran segons apareix al projecte de llei, 400.000 euros. Ara és l’Ajuntament qui finança este servei públic, però si la Generalitat es fera càrrec, tal i com li pertoca, els benicarlandos disposarien al seu pressupost de prop de mig milió d’euros per a diferents necessitats” afirma Escudero.

A més, des de Compromís també s’ha recalcat que és necessari fer una bona gestió dels locals amb que compta l’Ajuntament, com per exemple la rehabilitació de l’antic parc de bombers per a seu de la Policia Local i Autonòmica, o l’habilitació de l’edifici de les antigues cotxeres Martínez com a Biblioteca, totes elles anunciades ja en exercicis anteriors i que encara no s’han dut a terme.

Altra de les necessitats del municipi, segons Escudero “és la recuperació de l’antic centre de salut per tal de destinar-lo a Salut Pública i a les associacions de Benicarló. Precisament en un plenari la regidora de Benestar Social, Sarah Vallés, reconeixia que Conselleria no cedia l’edifici perquè encara hi aparquen en ell les ambulàncies. Tampoc hem d’oblidar les nostres festes i productes, reclam turístic i motor econòmic. Per això hem demanat també l’ampliació de l’ajuda a la DO Carxofa de Benicarló i ajudes per a la conservació i projecció del nostre patrimoni arquitectònic”.  

Compromís Benicarló ha demanat també inversions per a infraestructures, com l’execució del tram de la carretera Benicarló-Peníscola al nostre terme municipal, o la finalització de la CV-135 fins Sant Mateu, que també apareixen al projecte de llei des de fa anys. “Benicarló necessita unes bones comunicacions per ser competitiu, en matèria econòmica i turística” assenyala Escudero

Per a Compromís, el repte és situar a Benicarló al lloc que es mereix en quant a inversions autonòmiques i provincials. D’esta manera el consistori hauria de fer front a menys despeses i els benicarlandos disposarien de més diners als pressupostos municipals per fer front a necessitats locals. “La Generalitat i la Diputació poden i deuen fer-se càrrec de molts dels pagaments que està assumint a hores d’ara l’Ajuntament”. Molts dels projectes parats a dia d’avui es podrien posar en marxa amb el suport econòmic tant de Generalitat com de Diputació. “Compromís ja ha fet el que estava a la seua mà, presentant esmenes als pressupostos autonòmics i provincials, i demanant que es prioritzen les inversions a Benicarló. Ara demanem que l’equip de govern del Partit Popular també siga conseqüent i que actue fent el possible per tal que es dote a Benicarló d’uns diners molt necessaris. Ja fa massa anys que els benicarlandos esperen unes inversions que mai arriben” conclou Escudero.