Davant la lamentable imatge que presenta la rambla d’Alcalà, coneguda com el Barranquet, el grup municipal de Compromís a Benicarló demana a l’Ajuntament que actue de manera urgent per tal de netajar-lo abans de la temporada de pluges. “És vergonyós vore l’estat en què es troba el Barranquet” ha comentat el regidor a l’Ajuntament de Benicarló, Joan Manuel Ferrer. “No hi cap més brutícia i més fem, a més de vore com cada vegada més hi ha fauna invasiva, com per exemple tortugues de grans dimensions que poden acabar amb la fauna autòctona” ha continuat.

barranquet1

Aquesta petició es fa arran de la notícia apareguda en premsa on s’afirma que la Conferència Hidrogràfica del Xúquer no es farà càrrec de la neteja. Segons Ferrer, “ens sembla lamentable que ni la Conferència Hidrogràfica del Xúquer ni l’Ajuntament de Benicarló es vulguen fer càrrec de la neteja d’aquest paratge que, quan està en bones condicions de neteja és una zona molt bonica. No oblidem que quan es va inaugurar el pont sobre la rambla, tant el govern central que estava en mans del PSOE com l’autonòmic en mans del PP van presentar cadascun un projecte de canalització. Projectes que a dia d’avui semblen inexistents“, continua Ferrer.

barranquet5


“Una vegada més el PP ha fet ús de la seua demagògia i ens pren als ciutadans per ximples, ja que mentre governava el PSOE, només feien que queixar-se del mal estat d’aquesta rambla. I ara que són ells qui manen, continua en la mateixa situació”
. A més, “ens apropem a una època de l’any on les pluges torrencials són habituals a la nostra zona. L’estat de brutícia en què es troba el Barranquet, més enllà de la mala imatge que dóna per al poble, és un perill en cas d’inundacions per la gran quantitat d’escombraries, electrodomèstics abandonats i vegetació que es troba” ha afirmat Ferrer.

barranquet2

“És per això que exigim que l’Ajuntament de Benicarló assumisca la neteja immediata de la zona, abans que hàgam de lamentar alguna desgràcia com les inundacions ocorregudes l’any 2005. I que no ens passe com amb la tanca submergida a la platja del Morrongo, que fins que no passe algun accident, l’Ajuntament no reaccionarà” conclou el regidor de Compromís.