Tal com recull el DOCV, a l’Ajuntament de Benicarló se li han denegat les subvencions destinades per a dotar la seua biblioteca municipal. En concret es tracta de dues ajudes, una per augmentar la dotació bibliogràfica de la biblioteca i l’altra per l’adquisició de col·leccions a editorials valencianes.

La quantia d’estes ajudes podria ascendir a 4.800€ si la comparem amb les ajudes rebudes en altres municipis amb nombre d’habitants semblants a Benicarló, com per exemple Vinaròs, on estes subvencions sí que han sigut atorgades.

Joan Manuel Ferrer, regidor del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Benicarló denuncia la deixadesa de l’Ajuntament i de la Regidoria de Cultura per no vetlar pels interessos del benicarlandos i no intentar aconseguir eixe tipus d’ajudes supramunicipals per al nostre poble: “l’alcalde Marcelino Domingo es limita a pujar les taxes i els impostos, però deixa que es perden els diners i les ajudes que ens vénen de fora” ha comentat.

“A més, estes subvencions anaven destinades a ajudar les editorials valencianes, moltes en situació crítica a causa de la crisi en què ens trobem. Sense la subvenció, Benicarló no pot col·laborar en esta tasca de manteniment i promoció de la nostra llengua. Quina manera més irònica de celebrar el dia del llibre en valencià!” ha afegit.

Cal assenyalar que esta notícia afectarà molt els usuaris de la biblioteca pública municipal Manel Garcia Grau, ja que veuran restringida l’entrada de novetats bibliogràfiques. I és especialment greu, ja que per la crisi econòmica moltes famílies no poden comprar llibres, i utilitzen el préstec de material bibliogràfic de la biblioteca més que mai.

Després de conéixer que Benicarló no rebrà la subvenció per no formar part de la xarxa de biblioteques, Ferrer ha demanat responsabilitats a l’Ajuntament per tal que justifique el motiu pel qual s’han perdut estes subvencions. Ha recordat que en el DOCV s’especifica que l’Ajuntament de Benicarló no rebrà les ajudes perquè no compleix els requisits necessaris. Entre els requisits està per exemple no comptar amb el personal adequat, és a dir fan falta 2 tècnics i 1 auxiliar i a la biblioteca de Benicarló ara mateix no es compta amb eixe personal. Des de la xarxa de biblioteques van donar a l’Ajuntament 2 anys per a subsanar esta irregularitat. L’any passat encara van fer la vista grossa, pero ja ha sigut enguany quan ens hem quedat sense la subvenció”.

“Els benicarlandos tenim dret a saber la causa per la qual hem perdut eixos diners i demanem explicacions per part de l’Ajuntament i de la Regidoria de Cultura” ha conclòs el regidor de Bloc-Compromís.