Les deficiències observades a les platges benicarlandes ha fet saltar la veu d’alarma del regidor del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Benicarló, Joan Manuel Ferrer. En aquest sentit ha ficat de manifest la falta de serveis bàsics com les papereres, que no estan instal·lades a les platges (al Gurugú per exemple només hi ha una parerera per a tota la platja), algunes passarel·les i la falta de vigilància policial que s’observa. A més, també s’ha observat que la neteja de la platja s’està fent tard i malament. “Hi ha dies que a les 10 del mati encara no està finalitzada la feina”, explica, “i això també va en detriment de les activitats esportives com gimnàstica o ioga on la maquina netejadora les entorpeix”. Segons Ferrer el peó que la neteja ha de baixar del tractor per a retirar els parasols d’alguns banyistes matiners i poder continuar amb la seua feina.

Aquest estiu la neteja de les platges s’està efectuant des dels serveis públics municipals, una novetat introduïda per l’equip de govern. Ferrer també denuncia la falta de presència policial, tal i com li han transmès usuaris de les platges, i l’incompliment de les ordenances municipals en matèria d’animals de companyia. “Ens han comentat vàries persones de la pressència de gossos solts per les platges amb la conseqüent molèstia per a la resta de banyistes” i algunes d’aquestes persones venien i es queixaven assegurant que: “si està regulat, no esperem a que hi haja alguna desgràcia per actuar. És habitual passejar per les platges o inclús per l’avinguda Papa Luna i vore la quantitat de gossos que van solts amb la total indiferència i passivitat de les patrulles de la policia municipal que passen pel costat i no diuen res als amos”.

Segons el portaveu de Compromís, “s’està utilitzant el tractor del departament d’Agricultura i del Consell Agrari per a la neteja de les platges en detriment dels camins rurals” i lamentava el fet que “no s’està actuant amb eficàcia en el sector agrícola, tant en els clots dels camins rurals com en la neteja de les herbes de les cunetes”.

El regidor Ferrer no entén com, després d’haver hagut de tancar la platja del Morrongo durant la vesprada del diumenge 1 de juliol per contaminació per col·liformes “la regidora del PP, Maria Ortiz, no haja convocat la Comissió Informativa del primer dimarts de cada mes i almenys informar-nos als grups de l’oposició de l’anomalia ocorreguda i de les mesures preses per a evitar un altre tancament”, donada la incapacitat del govern del PP d’executar la EDAR de Benicarló que ha de permetre abocaments a la mar dins la legalitat que ens marquen les Directrius europees en la matèria.

Feu CLICK ací per escoltar l’àudio de la notícia