La Coalició Compromís pel País Valencià va reunir els seus militants i simpatitzants en un dinar celebrat el dia 4 de maig. L’acte va tindre lloc a la plaça de les Aules de Castelló de la Plana a les 13:30 i van acodir vora 500 pesones.

Eladi Giner i Ricardo Mascarell amb Joan Baldoví i Enric Nomdedéu
Eladi Giner i Ricardo Mascarell amb Joan Baldoví i Enric Nomdedéu

L’aplec va comptar amb la presència de polítics destacats com Enric Nomdedéu, Alícia Brancal, Xavi Trenco, Josep Maria Panyella, Roger Mira, Alfred Remolar, Ma Gràcia Molés, així com el Secretari Local del Bloc-Compromís de Benicarló, Eladi Giner i el portaveu a l’ajuntament de Benicarló, Ricardo Mascarell. La figura més esperada era, sens dubte, Joan Baldoví, diputat al Congrés per Compromís. Baldoví va fer un parlament en què agraïa els presents per haver col·laborat a fer possible que la formació valencianista tinguera representació a Madrid. També va posar èmfasi en totes les dificultats que té Compromís per a arribar a les institucions, ja que la llei electoral exigix un 5% dels vots per a obtindre representació i el partit no té recursos econòmics per a fer front a les campanyes electorals.

Durant la seua intervenció, Baldoví va parlar entre altres temes dels incompliments en el tema de les Rodalies Castelló-Vinaròs per part tant del govern central com autonòmic, i la falta d’inversió al presupostos del estat per a la comarca. A més va assegurar que vigilarà molt estretament que es pague d’una vegada als propietaris expropiats per a fer el desviament de la carretera nacional N-340.

La Coalició Compromís pel País Valencià -integrada pel BLOC Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista- compta amb prop de 400 regidors, 29 alcaldies, sis diputats a les Corts Valencianes, i un diputat al Congrés dels Diputats. Dirigents destacats de Compromís són Enric Morera, Josep Maria Panyella, Mònica Oltra, Mireia Moyà, Fran Ferri, Joan Ribó i Juan Ponce. En les eleccions generals del 20 de novembre de 2011 Joan Baldoví va ser elegit diputat per Compromís amb 125.150 vots. Joan Baldoví va ser el centre dels mitjans de comunicació en el debat d’investidura de Mariano Rajoy, ja que amb el seu discurs va enutjar el president del govern en fer una crítica duríssima a la gestió del PP al País Valencià.