Les tanques del Marqués, recentment reformades per fer-les més altes
Les tanques del Marqués, recentment reformades per fer-les més altes

Dimarts 7 de juny.- El secretari local del Bloc, Eladi Giner, ha lamentat que els joves de Benicarló es vegen obligats a haver de saltar tanques i murs de gran alçada, amb el consegüent perill, per a poder jugar a futbol o a bàsquet. “És molt trist vore que la policía ha d’actuar per identificar i fer fora els xiquets i adolescents que en cap de semana o fora de l’horari escolar, boten la tanca per poder practicar sanes aficions com la pràctica esportiva”, ha indicat Giner.

Segons el secretari local del Bloc “es tracta als joves com si feren alguna cosa il·legal, quan l’únic que están fent és pasar-s’ho be. Per a més inri, zones que eren de pràctica lliure de l’esport com la pista del Casal Municipal du massa anys ocupada per desenes d’aules prefabricades o barracons amuntegats, mentre els metres dotacionals de pràctica esportiva no augmenten a pesar de fer-ho la població en general”. Per al Bloc, s’observa com hi ha la necessitat d’espais per a la pràctica de tota classe d’esports. “La font de la plaça de la Constitució és ja una pista per a la pràctica de l’skate i de la bicicleta i la zona és compartida sovint per xiquets i pares jugant a la pilota davant la falta d’espais”, lamenta Giner.

La realitat topa amb la propaganda oficial i l’oferta esportiva municipal per a l’estiu, limitada i no a l’abast de tots, pels preus que se solen fixar. Per això el Bloc proposarà una moció per a que s’estudie que els xiquets puguen utilizar les pistes esportives dels centres educatius públics i concertats davant la falta d’infraestructures i pistes publiques, el que donaría tranquil·litat als pares i fomentaría hàbits saludables entre els més joves.