La coalició insta l’equip de govern a acudir junt a un representant de cada formació a ministeris, confederacions i Generalitat a reclamar el que es mereix una població com la nostra de 30.000 habitants

BENICARLÓ, 4 d’octubre de 2023 

La portaveu municipal de Compromís, Núria Isern, ha denunciat que “una població com Benicarló no pot seguir sense ponts que comuniquen les nostres infraestructures, sense la famosa rotonda, sense la urgent canalització de la Rambla d’Alcalà, amb un bulevard temporal i mal dissenyat per a les necessitats futures de la localitat i sense un passeig que ens connecte pel litoral amb Peníscola”. Per això ha urgit l’equip de Govern a acudir al MITMA (Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) a lluitar per inversions que facen justícia amb la població, ja que la ciutadania hem hagut de pagar-nos amb diners propis un bulevard que no agrada ningú, que pareix temporal i genera problemes als usuaris, es troba sense urbanitzar, sense mobiliari urbà, sense papereres, sense neteja i que ens ha generat problemes des del primer moment per insuficiència de recursos i ajuda. 

El vial ha generat dècades de perillositat i contaminació al nostre terme i seria just que, com està ocorrent a Vinaròs, l’Estat s’involucrara amb la seua urbanització, fent les rodones que ens calen, voreres, zones enjardinades i carrils bici per una mobilitat sostenible”, ha afegit.

Per a la formació valencianista “la gestió que s’ha fet en els darrers anys ha estat insuficient i deficient i mai hem reclamat el que es mereix la nostra població, que supera ja els 30.000 habitants. Les comparacions son odioses i mentre al litoral de Peníscola o Vinaròs s’han invertit entre les dues poblacions 55 milions d’euros, al nostre poble es va suprimir el projecte ja pressupostat d’un milió d’euros per fer el passeig marítim sud. La situació es repeteix amb els ponts, ja que mentre a Benicarló no son possibles als pobles del costat son espectaculars i en tenen diversos”, ha recordat.

Davant estes situacions de “greuge amb la població de Benicarló”, la portaveu de Compromís ha instat l’equip de govern a fer visites a les diferents administracions, ja siguen provincials, autonòmiques o estatals a reclamar per a cobrir les necessitats per a per afrontar els reptes futurs de la localitat.