La coalició atendrà les inquietuds, suggeriments i preguntes de la ciutadania dilluns i dimecres a la seua seu

BENICARLÓ, 8 de setembre de 2023 

Compromís vol que els ciutadans tornen a tindre veu en la política i en la gestió de part del pressupost municipal, com es feia abans. Per això la regidora Conxín Puchol, ha recordat la importància de que la ciutadania prenga part en la gestió i siga escoltada pel govern municipal a l’hora de seleccionar els projectes on s’invertiran part dels diners públics. Puchol ha assenyalat “que amb els governs amb Compromís, la ciutadania proposava en un procés participatiu i votava uns projectes per gastar uns fons on creia més oportú, el que implicava els seus veïns i veïnes i col·lectius en el futur de la localitat i que se’ls escoltara”.

Fruit dels anys en vigor dels pressupostos participatius, consolidats per l’ex regidora Susa Pérez, es van executar diferents obres on va ser la ciutadania i no els polítics els que van marcar les prioritats a l’hora d’invertir. En la seua darrera edició -alterada per la pandèmia- se n’havien executat alguns (com l’adquisició de compostadores, millora del carril bici, ombra a la plaça Mossén Tomás o la rehabilitació del frontó del Marqués, però en quedaven moltes altres de pendents. 

La participació ciutadana ha estat per a Compromís un pilar fonamental. Aquest nou ajuntament disposa d’una regidoria i àrea que engloba aquesta competència. A estes alçades ja haurien estar proposades i aprovades per executar les propostes de 2023, de forma que no s’ha escoltat a la ciutadania ni s’han gastat els 100.000 euros dels fons d’enguany”, ha recordat Puchol.

Així la regidora ha preguntat als nous gestors polítics, quines son les intencions que té el nou equip de govern amb la participació ciutadana i si preveuen executar els projectes pendents.

Contacte directe

D’altra banda la coalició ha recuperat el formulari en línia comprom.is/actua per tal de facilitar a la població fer arribar a aquest grup polític idees, queixes, suggeriments o preguntes relacionades amb l’acció política i el futur de Benicarló. Els i les representants electes de la formació obriran, a més, la seu de forma permanent per tal de garantir una atenció personal els dilluns de 11.30 a 12.30 hores i dimecres de 18 a 19 hores a la seu del carrer Major, 5.