La coalició anima les forces a treballar per tal d’afrontar els reptes i problemes que té per davant la localitat .

Compromís ha descartat que la formació vaja a sumar-se a una candidatura alternativa amb BG i PSOE per assolir la majoria absoluta dels vots necessària per a aconseguir l’alcaldia de la localitat, el que evitaria el govern de la llista més votada, com està previst a la normativa electoral en segona opció. Així, ha anunciat que només donarà els seus vots a la candidatura de Núria Isern, descartant així la proposta que dimecres va traslladar-li el candidat a l’alcaldia independent, Juan Pascual Sorlí.

D’aquesta manera ho ha decidit l’assemblea de Compromís, on han participat integrants del grup de treball de la candidatura a l’alcaldia d’Isern i els militants de la formació. Els òrgans del partit ratificaran la decisió presa per l’assemblea la pròxima setmana.

Els valencianistes animen a la resta de forces amb representació a Benicarló a fer possible una legislatura profitosa “àmplia i transversal” enfront de la dispersió de vots que han dut els resultats del 28-M. “Compromís farà servir les seues tres regidories per fer valer les seues propostes i programa electoral. Ens obrim a donar suport puntualment al govern en minoria, sempre que es complisca el nostre programa i es respecten els nostres posicionaments, fent una oposició responsable i de consens pel bé de la població, tal com ens ho exigeix la situació de la ciutat”.

La decisió naix davant la situació de bloqueig existent i les posicions excloents en un Ple molt dividit. A les recentment celebrades eleccions locals VOX va obtindre 1.094 i dos regidors; Compromís 1.366 vots (en puja 372) i 3 regidors; BG 1.883 i 4 regidors, el PSOE 2.720 (en baixa 2.503) i 5 regidors i el PP 3.482 (n’augmenta 1.132) i 7 regidors.