La reorganització de l’equip de govern amb la nova distribució de les àrees de gestió s’ha publicat als mitjans de comunicació en acabar el Ple extraordinari on han pres possessió del càrrec els nous regidors que substitueixen a Clara Cid i Pedro Manchón després de les seues dimissions.

La portaveu de Compromís Benicarló manifesta el seu malestar davant un nou episodi d’opacitat i falta d’informació per part de l’equip de govern. Minuts després de la celebració del Ple extraordinari on prenien possessió Ángeles Romero i José Antonio Sánchez, es publicaven a les xarxes socials institucionals les delegacions de competències que ostentarien els dos nous regidors. 

«Lamentem que, una vegada més, la premsa siga la nostra font d’informació. Ens hem assabentat de la nova distribució de les regidories per les xarxes socials, el que demostra l’anomalia greu quant a comunicació i d’informació que patim esta legislatura», indica Marta Escudero. 

La regidora assenyala que no s’han utilitzat els canals institucionals per transmetre una informació cabdal, com és qui gestionarà les àrees municipals que havien quedat al descobert després de les dimissions. Així, Escudero diu que: «ahir dilluns, l’alcaldessa va convocar una Junta de portaveus, on estem representats tots els grups polítics i no va mencionar la redistribució del govern. Tampoc ho van fer el passat dijous on corresponia, a la comissió de Serveis Generals. Ens sembla un fet gravíssim que els membres de l’oposició, que formem part de la corporació, que treballem i participem a eixes àrees acabem utilitzant a la premsa recurs per saber a qui ens hem d’adreçar per tractar els assumptes».

Des de Compromís Benicarló lamenten que esta dinàmica s’haja convertit en la tònica habitual: «no és la primera vegada que açò passa, que qui governa oblida informar-nos de fets importants. S’han modificat obres o s’han posat en marxa projectes de forma unilateral i ho hem sabut pel Facebook. El menyspreu cap als membres de l’oposició i cap a la tasca que fem dins l’Ajuntament va en augment, cosa que dificulta la nostra feina i el clima de treball».

Escudero assenyala l’opacitat com un símptoma més d’un equip de govern descoordinat: «en les últimes setmanes hem vist canvis de criteri constants, errades destacables de gestió, irregularitats als expedients que es porten a Ple… Ens està costant reconéixer un equip, un pla de treball i una direcció en les polítiques del partit socialista».