La proposta va partir de Compromís, que ha treballat intensament a nivell local i estatal aquesta reivindicació que demana el suport de la resta d’administracions implicades en acabar amb les inundacions en el traçat

Marta Escudero, portaveu de Compromís, ha celebrat que el Ple aprovara per unanimitat la proposta de la coalició per acabar amb els problemes d’inundabilitat que ocorren als voltants de la Rambla d’Alcalà. “En la moció demanem que l’Estat dote de diners i execute el projecte anunciat fa ja 14 anys per canalitzar la rambla, on hem estat patint inundacions de passos, camins, vehicles atrapats i vials importants bloquejats, provocant problemes de mobilitat i seguretat importants per a la ciutadania”, explica la regidora.

La problemàtica de la Rambla de Cervera ha estat abordada i seguida des del Senat pel representant de la coalició, Carles Mulet, que ha presentat esmenes als Pressupostos de l’Estat que han estat votades en contra pels governs de PP i PSOE. En una recent resposta el Govern admetia al representant de Compromís que es treballava des de la Confederació per adoptar mesures per minimitzar les inundacions i acabar amb el caos que es genera al voltant del casc urbà quan plou. 

Escudero ha recordat com el Govern anava a executar el 2007 aquesta obra de forma imminent “pel que hem de pressionar ara per a que ho faça d’una vegada per anar millorant el dèficit d’infraestructures que tenim al nostre poble i per això cal la implicació de la Conselleria d’Infraestructures per salvar el problema de la falta d’un pas al Barranquet a la carretera vella amb Peníscola i també unitat amb la resta de pobles afectats com Peníscola, Alcalà i Santa Magdalena, que veuen com les pluges condicionen la vida dels seus ciutadans i això implica que l’obra tinga cabuda dins els propers PGE d’una vegada amb finançament suficient”.

Si els PGE no inclouen aquesta partida”, afegeix Escudero “la coalició presentarà una esmena i confiem en el suport de les formacions que han donat suport al Ple a la petició, perque no és de rebut que mentre altres pobles tenen fantàstics ponts, seguim tenint al nostre poble una situació tan precària”.

La moció aprovada (textualment) reclama:

PRIMER.- Instar al govern espanyol a recuperar en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat i incorporar entre les prioritats del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), en el Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI), l’obra de drenatge integral de la rambla d’Alcalà de Xivert segons el projecte que es va presentar en el seu moment fins a la seua desembocadura a Benicarló. Donar compte d’això a les administracions que pogueren veure’s afectades perquè posen a la disposició d’aquests projectes les infraestructures, col·laboració tècnica i fons necessaris per a posar fi a aquestes situacions. 

SEGON.- Donar trasllat de la moció als ajuntaments de Peníscola, Santa Magdalena i Alcalà de Xivert, per què valoren la seua adhesió a les demandes fetes per l’Ajuntament de Benicarló. 

TERCER.- Donar trasllat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.