La proposta, presentada per Compromís al passat Ple municipal del mes de juliol va rebre el suport dels partits de l’oposició però els vots en contra de l’equip de govern.

Marta Escudero, portaveu de Compromís, manifesta la seua decepció davant la negativa de l’equip de govern a formar part d’una estructura, impulsada per la Federació Valenciana de municipis i províncies que té l’objectiu d’avançar cap a un model de ciutat respectuosa amb la tinença i amb la convivència amb els animals. 

Compromís indica que la proposta ja es va realitzar l’octubre del 2019 i que s’han anat donant successives excuses per no dur endavant el projecte. 

«Les paraules despectives que vam escoltar al Ple per part del regidor Roman Sánchez evidencien que la dignitat i la protecció dels animals no està dins l’agenda de l’equip socialista, que no només rebutja entrar en la Xarxa pel benestar, sino que fa burla del contingut d’aquesta, parlant de Pokémons o de què l’ajuntament no té funcionaris avorrits per encomanar-los la feina» es queixa Escudero. 

Compromís Benicarló assenyala que la legislatura passada, i des de les regidories gestionades per Compromís-ERPV, es van dur a terme accions molt importants, com la creació de les dos platges per a gossos o la senyalització de les colònies felines urbanes. Però que aquesta feina ha sofert una aturada significativa aquest mandat sense moviments clars en matèria de benestar animal. 

El grup municipal de Compromís reclama mesures que reforcen una convivència amable amb els animals i procuren la seua protecció i dignitat, com disposar d’espais adequats i suficients per a l’esplai dels gossos i tindre un protocol d’actuació digne davant d’un animal abandonat, ferit o malalt. 

«Tenim damunt la taula la redacció del contracte sobre el servei de recollida d’animals abandonats, on el model que triem de ciutat tindrà  molt a dir. Benicarló hauria d’aspirar a ser una ciutat Sacrifici 0. Pertànyer a la Xarxa Valenciana pel Benestar Animal assegurava tindre el suport i la col·laboració en aquest tipus de processos i accions. Sentim que hem perdut una oportunitat molt important de ser una ciutat capdavantera en el respecte, atenció i protecció dels animals, trets fonamentals per a una societat moderna i compromesa» es lamenta la portaveu de Compromís Benicarló.