La cultura és un bé de primera necessitat i una manera de crear comunitat, i és necessari que nos’ature.
«Ens semblen molt adients la difusió de l’edició dels llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019 i la proposta de la 8a Setmana de la Ciència, ambdues publicades en línia. Per això, proposem continuar oferint una oferta en línia amb la resta de la programació cultural prevista per enguany. D’aquesta manera, l’Ajuntament continuaria actuant com difusor de cultura i contribuiria a evitar anul·lacions de contractes en l’àmbit cultural i en definitiva, a la supervivència d’un sector molt afectat per la crisi» assenyala el regidor de Compromís Josep Lluís Segura.

Iniciatives com el programa ‘ReaCtivem’ que executa la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dirigida per Vicent Marzà, ha posat en marxa un paquet de mesures per a fer front als efectes que està provocant la paralització de l’activitat cultural valenciana.

Cal remarcar que és el Ministeri de Sanitat qui marca els escenaris i els calendaris, i els ajuntaments han d’ajustar les seues activitats a aquesta planificació. Mentre als municipisesperem que es puguen reobrir espais, encara que es reduïsca l’aforament, és important que les activitats culturals continuen i s’ha de garantir la programació cultural de l’estiu i la tardor, encara que implique canvis de format o localitzacions.

«Les actuacions professionals i l’ampla proposta cultural de les associacions benicarlandes poden tenir cabuda en un espai virtual, amb la finalitat de dinamitzar un sector que ens enriqueix en molts aspectes. I és que com bé diu el Conseller Vicent Marzà, invertir en cultura és invertir en què tinguem un país més just, en el qual cadascú puga pensar de manera crítica. Perquè la cultura serveix perquè pensem per nosaltres mateixos» conclou Segura.