Compromís Benicarló assenyala els continus canvis de rumb dins l’àrea d’esports que indiquen la improvisació amb què s’està abordant el dia a dia del departament. Són exemples clars, la reversió de les noves quotes de l’Esport Escolar o la quota d’inscripció dels menors a la cursa 5K.

 

La regidoria d’Esports va prendre el passat mes de juliol la decisió de cobrar per l’assistència al programa de l’Esport Escolar, un fet històric perquè des dels seus inicis el programa sempre ha estat gratuït en una aposta per assegurar l’accés universal de l’esport per part de tots els infants.

 

Compromís Benicarló es va oposar a l’aplicació de la taxa perquè sempre ha defensat la gratuïtat d’aquest tipus de programes que fomenten l’activitat física dins l’etapa escolar.

 

La passada setmana saltava la sorpresa quan, des de la regidoria d’Esports, es comunicava que finalment no s’aplicaria la quota prevista i el programa continuaria sent gratuït, acceptant així la proposta de Compromís i revertint la decisió inicial.  

L’ordenança actual que regeix el programa no permetria l’aplicació de les quotes, obligant a l’equip de govern a prendre la decisió de retrocedir, mantenir la gratuïtat i retornant els pagaments que ja s’havien realitzat. 

 

«L’activitat física ha de formar part de la vida dels xiquets i xiquetes. La tendència actual en la infància i l’adolescència és moure’s cada vegada menys, cosa que afavoreix l’aparició malalties cròniques en l’edat adulta. Des de les administracions tenim l’obligació de promoure els hàbits saludables dins tota la població, i en el cas especial dels menors, oferint activitats adaptades a la condició física i edat que tinguen l’objectiu de passar-ho bé i aconseguir una pràctica regular que forme part de l’activitat diària.. L’esport escolar compleix amb tots eixos requisits, afavorint també la convivència i la inclusió de tots els xiquets i xiquetes de Benicarló i assegurant que qui vulga practicar esport, tindrà l’oportunitat» assenyala el regidor de Compromís Josep Lluís Segura.

 

Compromís Benicarló va ser molt crític amb l’aplicació de les noves quotes, ja que considera que trenquen amb la universalitat perquè ja tanca l’accés a determinats col·lectius i famílies. Des del grup es considera que les bonificacions i exempcions no són la solució perquè obliguen a les famílies a justificar la seua situació i a ser etiquetades, situació que no és agradable i per la que moltes vegades, decideixen no passar. 

 

Josep Lluís Segura és molt clar en este aspecte: «aquest tipus de programes escolars per fomentar la pràctica esportiva no haurien de ser el mitjà pel qual aconseguir més ingressos per part de l’Ajuntament, ja que el cobrament pel servei va en detriment del benestar i la salut infantil si les seues famílies decideixen no fer front a la quota. L’Ajuntament ha de posar sempre facilitats a la pràctica esportiva» 

 

En eixe sentit, Compromís Benicarló és molt clar pel que fa a la participació popular al Circuit de Curses Populars, i la necessitat de fomentar la inscripció de xiquets, xiquetes i adolescents.

 

«Des de Compromís vam demanar que les inscripcions de tot l’alumnat de l’etapa obligatòria tingueren un preu simbòlic per afavorir eixa participació. Finalment, la proposta s’ha acceptat per part de la regidoria i, amb motiu de la Setmana Europea de l’Esport, els xiquets, xiquetes i adolescent podran gaudir de la cursa de manera gratuïta. Ens alegra la decisió final, però ens preocupa enormement la improvisació amb què es prenen decisions precipitades que després s’han de modificar. 

Tal com hem comunicat dins tots els òrgans de representació, Compromís Benicarló té l’esperit de col·laboració per tal d’establir una línia clara dins la gestió esportiva del nostre municipi» conclou el regidor de Compromís.