La regidora de Participació Ciutadana, Susa Pérez, ha presentat la segona edició de l’Escola de Participació Ciutadana, un projecte que va nàixer l’any passat i que pretén consolidar-se com un espai formatiu de referència per al teixit associatiu de Benicarló, que compta amb una base aproximada de 170 entitats.

Pérez ha ressaltat que «totes les activitats organitzades secimenten sobre quatre pilars fonamentals: la dinamització, la formació, la informació i l’assessorament a les associacions». «El nostre objectiu –ha afegit– «és educar, promoure, enfortir el teixit associatiu i sensibilitzar en la democràcia i la participació ciutadana individual i col·lectiva».

La regidora ha destacat l’elevada participació en els cursos de l’any passat i ha constatat que «l’atenció personalitzada a les associacions ens ha permés confeccionar aquest segon programa, d’acord amb les seues demandes i necessitats».

Amb l’objectiu de donar suport a les associacions en les gestions del dia a dia, no només de cara a demanar i justificar ajudes i subvencions sinó també de cara a promocionar les seues activitats, enguany l’Escola de Participació Ciutadana preveu cinc cursos formatius dividits en tres blocs: gestió associativa, comunicació i igualtat.

 

El primer dels cursos, «Crea la teua pròpia aplicació», començarà aquest dissabte 16 de febrer i mostrarà als participants com crear una senzilla aplicacióque els permetrà gestionar l’associació d’una manera més eficient. El curs continuarà els dies 23 de febrer i 2, 9, 23 i 30 de març.

Després vindran els cursos per a gestionar pàgines de Facebook (4, 6, 25 i 27 de març), per a conéixer les obligacions documentals i procedimentals de les associacions (6 d’abril), per a conéixer les obligacions fiscals (25 de maig) i finalment un taller de gestió d’associacions amb perspectiva de gènere (amb data pendent de determinar).

Les inscripcions es poden formalitzar fins a un dia abans de començar cada curs a través del web www.ciajbenicarlo.com o de forma presencial al Centre d’Informació i Assessorament Juvenil (CIAJ), al carrer de Sant Francesc, 94, baixos.

Consulteu aquí el programa complet de l’Escola de Participació Ciutadana.