La Regidoria de Benestar Social, a través de Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, ha posat en marxa una campanya per a conscienciar els joves dels perills que suposa un consum excessiu, tant d’alcohol com d’altres drogues.

«El que volem –ha dit la regidora de Benestar Social, Marta Escudero és enviar un missatge de responsabilitat i d’advertència i posar èmfasi en les conseqüències d’ingerir una quantitat elevada d’alcohol i altres drogues en un espai molt curt de temps, que és el que sol passar durant les Festes».

La regidora ha insistit que «tot i que va dirigida a tota la societat, aquesta campanya pretén incidir entre els més joves, especialment entre els menors d’edat, perquè són el col·lectiu que més ens preocupa». Marta Escudero ha agraït la col·laboració d’entitats com Creu Roja, que instal·la un punt de prevenció activa al recinte de penyes, o la mateixa Coordinadora de Penyes, «perquè ens ajuda a transmetre aquesta informació als més joves». «És important que siguen els joves de la Coordinadora els que traslladen el missatge, perquè ho fan d’una manera més clara i més fluïda», ha dit la regidora.

La regidora ha afegit que «aquesta no és una campanya aïllada, sinó que durant tot l’any treballem des de perspectives molt diferents, tant des de l’Àrea de Seguretat ciutadana, amb el control del consum i de venda d’alcohol i altres drogues, com des de l’Àrea de Benestar Social, a través de xarrades en centres d’educació secundària o a través del treball directe amb les famílies, per a dotar-les de ferramentes que ajuden els joves a dir que no».

Cal assenyalar que el treball que realitza la UPCCA de Benicarló des de fa anys amb la prevenció del consum de drogues ha estat reconegut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que ha seleccionat la campanya de prevenció de 2016 com a model de com tractar la prevenció dins d’un ambient festiu. Fa només dos setmanes, aquesta campanya s’ha inclòs en el Catàleg de Bones Pràctiques Locals en Drogodependències, editat per la FEMP amb el suport del Ministeri de Sanitat i la col·laboració del Pla Nacional de Drogues. «Trobar Benicarló en aquest catàleg és un orgull grandíssim que ens reafirma en el treball que fem i ens anima a seguir per aquest camí», ha dit Marta Escudero.