“Viu les falles 2017 amb coneixement” és el lema de la campanya que s’ha engegat des de la regidoria de Benestar Social. La regidora de l’àrea, Marta Escudero, i el tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), Albert Rodríguez, han presentat aquesta campanya de sensibilització per a alertar dels problemes de salut i convivència relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues a la via pública durant les Falles, proposant adoptar un model més responsable de consum que afavorirà poder gaudir més i millor de tots els aspectes de la festa.

Rodríguez citava estudis de la Universitat de València durant les Falles del 2016 que constaten que el consum d’alcohol s’incrementa un 400% de mitjana en els últims tres dies de la setmana festiva i que, concretament, la vespra de Sant Josep, s’arriba a un pic de consum de fins a sis vegades més que els valors habituals en un cap de setmana normal.

Per la seua banda, Escudero ha recordat que “el consum d’alcohol està prohibit per als menors d’edat”, i ha demanat “la col·laboració de les famílies, dels comerços, de les falles i dels adults, per tal de transmetre eixe missatge preventiu i de precaució”. Per últim, ha agraït a la Junta Local Fallera per rebre i fer seua la campanya, ajudant-hi en la difusió i participant-hi activament: “necessitem este tipus d’implicació dels sectors més propers a la festa per aconseguir que el missatge arribe el més lluny possible” ha assenyalat la regidora.