El tercer lloc de la llista electoral queda reservat per a Josep Barberà, president local d’Esquerra Republicana del País Valencià. Josep va nàixer a Benicarló el 1983.

Va cursar estudis d’Història Moderna i Contemporània a Barcelona, a la universitat va ser on va començar a establir contacte amb els moviments de l’esquerra independentista.

Milita a Esquerra Republicana des del 2004 i ha anat de cap de llista per la circumscripció de Castelló a les eleccions espanyoles del 2008 i cap de llista a les municipals de Benicarló l’any 2011. Actualment, a més de President Local d’aquesta formació a Benicarló, és membre de la permanent d’ERPV com a Secretari de Coordinació Territorial, a més de Conseller Nacional d’Esquerra Republicana.

En l’àmbit personal és professor de català i humanitats a Benicarló i soci i Cap de Publicacions de l’editorial Sankara, que començà a funcionar fa poc menys d’un any.

Apassionat de la història i la cultura del nostre país, és també soci fundador de l’Ateneu Cultural de Benicarló. A més d’haver estat col·laborador de diversos setmanaris i publicacions, cosa que li va valdre un premi de l’Ateneu d’Acció Cultural de Girona per un article publicat al diari El PUNT.