Marta Escudero, secretària local de Compromís Benicarló, ha manifestat la seua sorpresa després de conèixer pel BOE que una de les empreses constructores del CEIP Ángel Esteban ha demanat acta de declaració de concurs Voluntari Ordinari de creditors. Segons ha publicat el butlletí, la mercantil Postigo Obras y Servicios, S. A., ha presentat davant el Jutjat del Mercantil núm. 3 de València la documentació per a dur avant l’expedient.

“El passat mes juny van començar les obres del nou centre escolar molt necessari tant per als xiquets que duen anys en barracons com per a tot Benicarló. El projecte de construcció va ser adjudicat, com es reflexa al web municipal, a la UTE Vaseco-Postigo Obres i Serveis, SA i ara ens assabentem que una de les empreses integrants ha presentat concurs de creditors”, ha manifestat la portaveu local. “A Compromís ens haguera agradat que fora l’alcalde de Benicarló qui ens informara d’aquesta circumstància que tant pot afectar a la comunitat educativa de Benicarló, de nou ens trobem amb l’opacitat de l’Ajuntament”. És per això que Escudero ha exigit al Partit Popular que “ens informe sobre com va a afectar açò a les obres del nou centre educatiu, que han d’estar acabades en el mes de desembre”.

A més la secretària local de Compromís ha preguntat “si ja hi ha administrador judicial en aquest procés, si l’ajuntament ha parlat amb ell i si el consistori es personarà en el concurs, ja que és part implicada en ell per les possibles conseqüències que tindria el procés”. Escudero ha recordat que fa més de set anys que Benicarló reclama la construcció d’un nou col•legi. “Els xiquets han estat i estan en barracons que no reuneixen les condicions necessàries per a impartir les classes. Cada vegada que hi ha pluges fortes, com el passat mes de setembre, cal desallotjar les aules perquè s’inunden. A més, l’escàs espai impedeix la correcta realització del currículum escolar ja que hi ha classes que s’imparteixen en aules que no són les adequades i altres assignatures que han vist retallades les seues activitats per falta d’espai”, ha denunciat.

A més, segons Escudero: “temem un retard en les obres de finalització del nou col•legi ara que per fi s’han iniciat. Per això no anem a deixar de costat aquest tema i treballarem per a aconseguir que els alumnes de l’Ángel Esteban tinguen per fi un espai adequat per a rebre la seua formació de forma adient”.

Foto: M.José Sánchez