Arran les crítiques i la crispació per part del PSPV de Benicarló que ha generat la meua valoració del passat ple extraordinari (http://compromisbenicarlo.com/2014/07/16/escudero-no-podem-admetre-la-improvisacio-de-lultim-ple-extraordinari-celebrat-a-benicarlo/), he cregut necessari fer un parell d’aclariments per tancar un conflicte al meu paréixer fictici i innecessari.

La regidora Xaro Miralles ha qualificat l’escrit de deshonest i oportunista. Sembla que les causes són que en ell no es recull certa informació que sembla ser crucial: allò que van votar els diferents grups polítics al ple de la Diputació del passat mes de març. Als pressupostos de la Diputació es va assignar una partida de 388.000 € per a rehabilitar el far de Benicarló. Compromís va votar a favor d’eixe punt. PSPV va votar en contra. Posteriorment es van plantejar altres necessitats més immediates i bàsiques i es va proposar rebaixar les xifres d’aquells projectes secundaris prioritzant altres més necessaris. Per al projecte del far de Benicarló arribarien 258.000 €. Compromís va votar a favor. PSPV també va votar en contra.
Segons aquestes votacions Compromís, a la Diputació, ha estat a favor de què es destine una partida pressupostaria per a la rehabilitació del far. El PSPV en cap moment s’ha posicionat a favor d’esta proposta. L’aportació econòmica per part de Diputació per al far de Benicarló mai ha estat recolzada pel PSPV. Clar i ras. Tota esta informació està recollida al web de la diputació i el nostre diputat Enric Nomdedeu està a la disposició d’aquell que ho necessite per raonar tot allò que calga.

Esta és la informació rellevant que segons la regidora socialista calia incloure a l’escrit inicial i per la qual s’ha qualificat el text de “mentida”. Darrere d’esta cortina de fum, la realitat, el dia a dia. Al nostre paréixer, el ciutadà necessita fets, solucions i no acusacions sobre votacions. La gent del carrer demana explicacions sobre la gestió dels diners públics i és obligació dels grups de l’oposició fer que esta gestió siga el més justa possible. Compromís ha denunciat que en este cas, el del far de Benicarló, no ha segut així. L’Ajuntament de Benicarló afegirà més diners als 258.000€ que provenen de Diputació. Diners benicarlandos que s’extrauran d’altres partides. Una bona gestió seria per exemple, adaptar el projecte inicial als diners disponibles, que en son molts i estem segurs que, fent-ne un bon ús, es reflectirien en una obra justa i adient. L’equip de govern, en canvi, va optar per una via poc encertada, que la mateixa Diputació va desaconsellar, la de prioritzar un pla secundari, amb molts plans prioritaris esperant damunt la taula.
I això és el que l’oposició no pot permetre. Això és el que Compromís ha criticat. Crítica que ens haguera agradat que el PSPV haguera compartit en lloc de perdre’s en minúcies burocràtiques.

Esperant que este aclariment haja segut d’utilitat, vull convidar tant a l’equip de govern, com al partit de l’oposició i tot aquell qui vulga participar de la política benicarlanda a RAONAR, és a dir, a aportar raons, no insults. El debat és més productiu, feu la prova. Gràcies de bestreta.

Marta Escudero
Portaveu de Compromís Benicarló