El grup Compromís de Benicarló, presentarà al ple d’aquest dijous una moció en què es demana la paralització de tots els processos de projectes pretrolífics al voltant de les illes Columbretes que puguen afectar l’entorn o el parc natural.

Segons la secretària local de la formació, Marta Escudero, “amb aquesta moció volem mostrar el nostre total rebuig a l’autorització que vol donar el govern espanyol per a la realització de sondejos petrolífers en l’entorn marí de les illes Columbretes”. En aquest sentit, Escudero ha recordat que “en el seu dia es va aprovar per unanimitat un acord a les Corts Valencianes, que rebutjava la realització d’aquesta mena de sondejos, un acord que ara el govern de Madrid està ignorant, fent un greu menyspreu a la màxima institució legislativa valenciana”.

La secretària local ha denunciat la doble moral del PP, ja que quan el govern de Zapatero volia autoritzar les prospeccions, va posar el crit al cel, i ho va condemnar a nivell estatal i va fer que tant les Corts com l’Ajuntament de València les rebutjaren. Ara, en canvi, és ell mateix qui ho aprova. “A Compromís ho tenim clar, i ens vam oposar i ens seguim oposant a la posada en perill d’aquesta reserva natural per uns suposats guanys econòmics que a més no beneficiarien els castellonencs. Ens parlen que les prospeccions es faran “sempre que es garantisca l’acompliment de tots els requisits legals, tècnics i mediambientals” però ens temem que siguen paraules merament genèriques, que no els comprometen a res, ni a ells ni a les empreses que puguen dur a terme les prospeccions en qüestió, i no garanteixen en absolut la defensa i la integritat de l’entorn de les Columbretes”, ha manifestat Escudero.

La gent de Compromís ha estat sempre al costat de la defensa del territori, de la conservació de l’ecosistema i de la negativa a acceptar qualsevol atac o perjudici contra la seua conservació i “en el cas particular de Benicarló sabem que un dels principals motors econòmics de la ciutat és el turisme, sector que quedaria danyat amb aquestes actuacions, ja que les Columbretes són una de les destinacions més importants de l’Estació Nàutica Benicarló-Peníscola. A més, si s’afecta l’entorn de les Columbretes, es perjudicarà greument el sector pesquer benicarlando, un altre pilar bàsic de l’economia de la ciutat, ja que les aigües de la zona de les illes són hàbitat de creixement natural de moltes de les espècies marines que capturen els mariners de Benicarló” ha remarcat.

“En conseqüència, una vegada més, estem radicalment en contra d’aquesta autorització de prospeccions petrolieres, i demanem al Govern Central que paralitze tots els processos de projectes petrolífers al voltant del Parc Natural de les Columbretes o en altres localitzacions properes que, en cas de fuita, puguen afectar l’entorn del Parc Natural castellonenc”
, ha conclós la secretària local de la formació.