El regidor de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Benicarló, Joan Manuel Ferrer, ha criticat el poc interès de l’Ajuntament de Benicarló i, en especial dels responsables d’Agricultura, per la creació d’ocupació a l’àmbit rural.

Segons ha pogut saber el grup municipal de Compromís a Benicarló, el Govern espanyol destina 1,2 milions d’euros per fomentar el treball agrari a la nostra província. De manera diligent, poblacions com Almassora, Almenara, Alqueries, Artana, Betxí, Borriana, Castelló, Xilxes, Xóvar, la Llosa, Moncofa, Nules, Onda, Vall d’Uixó, Vila–real o la Vilavella, s’acullen a les ajudes, que són pràcticament automàtiques, segons han pogut saber de responsables d’algun d’aquests municipis. “Pel que sabem, des de l’INEM miren quantes persones han fet el règim agrari durant l’any i en base a això assignen les ajudes a cada municipi”, ha explicat Ferrer.

Una vegada l’INEM informa de quantes persones corresponen a cada poble, són els ajuntaments els qui fan els projectes que volen tirar endavant durant l’estiu. Tenim el cas de Betxí, on l’any passat van tindre 8 persones ocupades en adequar els jardins i camins del terme. “Tot un luxe per a un terme com el de Benicarló eminentment agrari, amb camins descuidats, amb gran quantitat d’herbes i faenes per fer que ens serien subvencionades. No ens podem explicar com Benicarló no gaudeix d’estes ajudes perquè ningú les demana”, afegeix el regidor de Compromís.

Per tot això des de Compromís es reclama al regidor Eduardo Arín que “faça d’una vegada la seua feina, deixi de fer-se fotos d’autopromoció i es dediqui de veres a treballar pels nostres llauradors que no tenen dedicacions parcials o exclusives d’altres llocs i han de buscar-se la vida per sobreviure enmig d’aquesta crisi” ha comentat Ferrer.

Joan Manuel Ferrer ha recordat que, en la situació en què ens trobem i davant la incapacitat del PP per corregir la situació, no es poden desaprofitar aquestes ajudes que l’any passat van beneficiar 796 desocupats. “En este sentit instem el regidor d’Agricultura a demanar informació al subdelegat del Govern, David Barelles, i aprofitar les assignacions del fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) que pugen a 1.237.970 euros perquè els municipis de la província puguin executar obres com el condicionament de camins rurals, neteja de barrancs, senyalització de senders o neteja de sèquies entre altres” conclou.