Al plenari ordinari celebrat dijous 28 de febrer i amb el suport de la resta de grups municipals, s’ha aprovat la moció presentada per Compromís on es demanava que Benicarló es declarara territori lliure de Fracking.

En paraules del regidor de Compromís Joan Manuel Ferrer: “estem molt satisfets perquè gràcies a aquesta moció treballada i presentada per Compromís, i consensuada per PP i PSOE, hem declarat Benicarló zona lliure de Fracking amb tots els beneficis per al medi ambient que això suposa, especialment per als nostres aqüífers, que no es veuran contaminats amb aquesta tècnica de fractura hidràulica”. Ferrer ha afegit: “per una vegada ha imperat el sentit comú per davant dels colors polítics i s’ha pres la decissió correcta pel bé de Benicarló i del seu entorn”.

D’atra banda, també satisfacció a Compromís al vore com la segona moció presentada, en la que s’instava l’Ajuntament que es féra càrrec de la teleassistència, també ja segut aprovada. “Satisfacció és la paraula adequada al vore com esta moció presentada des de Compromís s’ha aprovat. Si altres ciutats, com Peníscola o Vinaròs són capaços de fer-se càrrec d’aquesta despesa, Benicarló no té per qué ser menys. D’aquesta manera tota aquella gent més necessitada, amb menys recursos econòmics, podrà seguir disposant d’aquest servei de manera gratuïta” ha assenyalat Ferrer en acabar el plenari.