Després de mesos de peticions a les Conselleries amb competències, el Consell torna a evitar pronunciar-se a les preguntes fetes pels diputats autonòmics de Compromís on es demanen ajuts i la intermediació de l’administració autonòmica per demanar una solució als problemes que genera l’actua subministre de combustible dins del Port de Benicarló.

Els diputats autonòmics de Compromís, Mònica Oltra i Josep Maria Pañella, van mantindre una reunió de treball amb els representants de la confraria del municipi, on es va exposar com l’actual concessió d’explotació del subministre del combustible dins del port, ven a un preu molt més car que en els ports de Vinaròs o Peníscola, i no es deixa als pescadors més opció que haver de recórrer a altres municipis o pagar uns preus impossibles. Des de Compromís es demanava al Consell, a que intercedira per aconseguir un acord entre l’empesa explotadora i la confraria, i que s’obriren els mecanismes perquè la confraria puguera disposar del seu propi sortidor .

Pañella i Oltra van preguntar sobre les mesures pensa prendre el Consell per intentar ajudar en solucionar el conflicte creat pel preu, que s’informara quan s’acaba l’actual concessió d’explotació del subministre, saber quin control fa el Consell de les concessions que dóna, per a que aquestes no siguen abusives, o que s’explicara quines mesures de control té el Consell perquè este tipus de concessions siguen assumibles pels usuaris.

Altra de les qüestions formulades va ser saber si des del Consell es va a ajudar al sector pesquer apostant per un sistema de preus de carburants protegits o màxims marcats, com els que si gaudeixen altres sectors.

Aquestes preguntes, es van formular primer al Consell perquè responguera en cada cas la conselleria competent, però les ha respost el Conseller de d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua per dir a totes les preguntes, que els ajuts europeus ja els coneixen les confraries, i que la resta de preguntes formulades són competència de la Conselleria d’Infraestructures Territori i Medi Ambient.

Per al diputat de Compromís, Josep Maria Pañella “el Consell du mesos donant evasives, passant-la pilota d’un departament a l’altre de la Generalitat, o responent coses que no se li han preguntat, per no tindre el valor de dir allò que ja sabem, que no pensa fer res per mediar en un conflicte, que donen les concessions d’explotacions de les gasolineres dels ports sense cap garantia de que després no es produïsca un abús en els preus. No tenen valor per dir que no pensen aplicar tarifes de carburants per ajudar als pescadors com passa en altres sectors, no tenen valor per dir que no pensen perdre un segon en intentar mediar en un conflicte en el qual tenen competències per a fer-ho, i mentre, els pescadors patint una crisi estructural a la qual sols li faltava la falta de consideració de l’administració”.

Pañella ha recordat que el PP va votar en les Corts en contra d’una Proposició no de Llei presentada per Compromís per precisament demanar eixa mediació en els preus al port de Benicarló, i per l’establiment d’un sistema de preus de carburants protegits per al sector pesquer, a les qual el PP va votar en contra, al·legant que s’estaven fent suposades gestions, gestions que a dia d’avui no s’han traduït en cap resultat.

Compromís preguntarà igualment sobre eixes suposades gestions i el seu resultat.