Aquest any, encara que el Rock Penat arriba ja a la seva V edició, serà el primer en què es celebra una eliminatòria al Baix Maestrat. Concretament serà a Alcalà de Xivert, el dia 22 de desembre.

El Rock Penat és un festival/concurs de grups de música valencians, i en valencià, que repartirà premis, econòmics o de gravació, amb valor de 1250 euros, a més d’oferir al grup guanyador la possibilitat de realitzar una mini-gira amb actuacions importants al País Valencià.

Per tant, per al Bloc Jove Maestrat-Ports es tracta d’una ocasió especial, i, com a tal, està sent objecte d’una acurada organització. És per això que el passat cap de setmana Edu del Salto, membre de la coordinadora del Rock Penat, es va apropar fins Benicarló, on es celebrava la reunió ordinària del Bloc Jove Maestrat-Ports, per assessorar a aquests últims i concretar alguns detalls. Marta Sorlí, secretària general del col·lectiu, declarava al finalitzar la reunió: “Estem molt il·lusionats amb la preparació d’aquesta eliminatòria, que apropa el Rock Penat a les nostres terres per primera vegada. Per això volem encoratjar a tots els grups de les nostres comarques a que s’inscriguen”.