El 6é Congrés Nacional del Bloc va reelegir Enric Morera com a Secretari General. La candidatura va obtenir el suport del 85% dels delegats i delegades presents. A més a més, es van aprovar per majoria aclaparadora les ponències organitzativa i política que marcaran les linees d’actuació del partit en el futur. En aquest Congrés Benicarló va comptar amb 5 delegats: Marta Escudero, Vicent Coll, Joan Manuel Ferrer, Sergi Pitarch i Eladi Giner.

En el seu discurs de cloenda, el reelegit secretari general, Enric Morera, va assegurar que el BLOC “ix més reforçat i amb l’objectiu de fer un compromís amb la societat per a fer una alternativa positiva per a superar la greu crisi. Tenim respostes, idees i tenim l’exemple clar d’allà on estem governant”.

La representació de les comarques de Castelló en els òrgans directius del Bloc Nacionalista Valencià ha augmentat en finalitzar el congrés que ha celebrat aquesta formació. A més de ser reelegit el diputat autonòmic per Castelló, Josep Maria Pañella, com a president del partit, han estat escollits com a membres de l’executiva els castellonencs Enric Nomdedéu i Vicent Martínez, l’orpesí Josep Lluís Romero, la vila-realenca Mònica Àlvaro i la benicarlanda Marta Escudero que ostentarà la Secretaria de Polítiques Socials. En total són 6 els membres de Castelló dels 25 que formaran el màxim òrgan de govern del partit nacionalista.

En paraules d’Escudero: “El congrés del Bloc d’este cap de setmana ha estat un èxit absolut en quant a participació i continguts i sobretot, en quant a consens, democràcia interna i pluralitat. Després d’este esdeveniment, el Bloc com a partit surt totalment reforçat, convençut de que és la única alternativa al PP i PSOE i amb ganes de posar a la pràctica totes les línees d’actuació sorgides al congrés”.

Respecte al que suposa este nomenament, i qué representa per a Benicarló i la comarca, Escudero s’ha mostrat mol clara: “En quant al meu nomenament com a membre de l’executiva nacional, expressar la meua satisfacció per poder treballar en allò que m’agrada dins d’un lloc privilegiat, com és la directiva del partit. Per a la gent de Benicarló i de la comarca, la meua presència en este càrrec suposa un gran advantatge, ja que les comarques del Nord de Castelló passen a tindre una representació directa dins del nucli del partit, Ara comptarem amb un membre que pot traslladar a la directiva del Bloc les propostes i problemes de la comarca de forma directa i inmediata amb l’agilitat i importància que això comporta”.

Per la seua banda, per al Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre congressos, han resultat escollits la regidora castellonenca Ali Brancal, el secretari local, Vicent Marzà, i Roger Mira, el que va ser candidat a les passades generals, així com els membres del col.lectiu d’Alcalà de Xivert Ximo Pitarch i Marta Sorlí i el regidor de la Salzedella Sergi Blasco.

Abans de la cloenda del Congrés, el BLOC va fer un acte simbòlic molt important, com és retre un sentit homenatge a aquelles persones que són militants històrics, que han estat al front de coŀlectius locals, comarcals, o que han estat càrrecs públics, entre ells el benicarlando Ximo Bueno. Segons va explicar Morera, “sense estes persones, que han treballat sota diferents sigles però sempre pel País Valencià, hui som el que som i hui podem parlar del BLOC com un referent del valencianisme progressista que defensa els interessos amb clara obediència valenciana”.

FEU CLICK ACI per escoltar les declaracions de Marta Escudero, membre de l’Executiva Nacional