“ Els valencians hem de tenir la dignitat de representar-nos a nosaltres mateixos”. Joan Baldoví

D’ençà el Congrés constituent del BLOC a l’any 2000, ha plogut molt. Allò que va dur a la Unitat del Poble Valencià, al Partit Valencià Nacionalista, a Nacionalistes d’Alcoi, al Bloc Progressista de Monòver, a Grau Unit de Castelló, i més tard a Esquerra Valenciana a consolidar un projecte polític per al País Valencià arriba a ara a un punt d’inflexió.

Davant el 6é. Congrés, el Bloc Nacionalista Valencià afronta el repte de d’enfortir COMPROMÍS. Enfortir-lo amb la responsabilitat d’haver estat l’únic referent útil del nacionalisme polític valencià durant anys. El BLOC aporta la trajectòria de centenars de valencianes i valencians dedicats al redreçament nacional, des dels municipis, passant pel parlament valencià, i fins i tot, amb la seua veu a Madrid. Ara és el millor moment per a una gran decisió, des de la serenor que atorga saber-se una opció política reconeguda per milers i milers de valencianes i valencians. Una opció que una part important de la ciutadania ha considerat que siga l´eina per a fer valer la seua veu davant les institucions.

Després d’aquest Congrés les dones i homes del BLOC iniciarem la concreció del que la societat valenciana ens ha dit que necessita: COMPROMÍS. Una força política al servei de les persones, una força insubmisa a les directrius esclavitzants que marca l’Europa dels banquers, una força que marxa a la vora dels que, ara per ara, més pateixen les conseqüències d’una crisi que no han provocat.

Abocats a un temps de renúncies, uns representen la resignació justificada, però nosaltres representem el coratge. Uns aposten pel pragmatisme que mata il·lusions, nosaltres apostem per l’esperança i el treball colze a colze amb la gent del nostre país. La tasca del BLOC es manté palesa als pobles i ciutats, a partir d’això, aportarem el nostre COMPROMÍS. Sumarem força, sumarem veus, sumarem gent.

El nou temps que encetem, està al servei del país, de la seua gent. Disposats a fer recular el malbaratament econòmic i moral al que ens han abocat uns i altres. Cal deixar de ser espectadors d’una disputa estèril entre els qui representen interessos foranis. Hem patit quasi dos dècades de decisions infames, de destrucció incessant del territori, de menyspreu cap al teixit associatiu valencià, d’enfonsament de la vertadera economia productiva del nostre país en substitució d’una cultura econòmica especulativa que ens ha hipotecat el futur. Que els responsables d’aquestes polítiques siguen foragitats del poder és el repte del BLOC, trencar l’alternança entre les dos grans forces espanyolistes en el govern valencià és el nostre repte i apostar per les persones, és el nostre COMPROMÍS.

Ha començat l’hora dels valents i les valentes, l’hora d’apostar per un futur sense complexos, sense subordinacions. L’hora de bastir una alternativa sincera i honesta que recupere el país. Des dels pobles, les ciutats, amb la complicitat de tots i totes. Per tornar el prestigi i l’eficàcia a les nostres institucions. Per recuperar els carrers i les places esgrimint arguments i utopies.
Perquè la política que necessita el país es basa en les necessitats del País i la seua gent, perquè els polítics que necessita el País ha de ser polítics que senten el País i escolten la seua gent. Per que l’homenot de Sueca ja ho va sentenciar: “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres” .

Vicent Coll, delegat al 6é congrés