El portaveu del BLOC en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha reunit este cap de setmana en la Jana a prop de 30 persones, entre militants, simpatitzants i representants del BLOC-Compromís de la comarca dels Ports-Maestrat en la iniciativa ‘Coneix el teu diputat’. La proposta, organitzada pel BLOC Jove i celebrada en la Jana, tracta de fomentar la participació de jóvens i veïns de la comarca en l’actuació política del BLOC, així com de millorar la comunicació entre els veïns i representants del BLOC en les institucions per portar endavant iniciatives i propostes polítiques. La jornada, oberta a tota la ciutadania, ha consistit en una xarrada i preguntes directes al diputat provincial, tant per conéixer la seua gestió com a portaveu del BLOC en la corporació provincial com per abordar problemes concrets de la comarca. En este sentit, durant la trobada, Nomdedéu ha alertat del “procés recentralitzador iniciat pel PP amb la falsa excusa de l’eficiència econòmica i del perill de la pèrdua de competències i de veu política dels ajuntaments a favor de les diputacions”.

Durant la xarrada, a la qual han assistit altres càrrecs públics del BLOC, com el portaveu nacionalista de la Jana, Domingo Tolós, els regidors de Benicarló, Joan Manuel Ferrer i Ricardo Mascarell, el portaveu del BLOC a Vinaròs, Doménec Fontanet i el d’Alcalà de Xivert, Manel Salvador, entre altres, Nomdedéu ha subratllat la necessitat d’aplicar polítiques alternatives als retalls imposats pel PPSOE. “La proposta de reduir un 30% el nombre d’edils, que si fóra per raons econòmiques se substituiria per una reducció d’un 30% dels sous dels mandataris públics, s’explica en la voluntat de PPSOE d’eliminar les alternatives i continuar fomentant el bipartidisme”.

A preguntes dels assistents, la majoria d’ells jóvens, el diputat provincial del BLOC ha abordat assumptes com les retallades econòmiques, la falta d’alternatives laborals i de futur per als jóvens, el desinterés dels partits majoritaris front els problemes dels municipis xicotets, la necessitat de dignificar la política com a activitat per a solucionar els problemes enfront de la corrupció i molts altres assumptes.

La proposta formativa i participativa impulsada pel BLOC Jove ha comptat amb l’assistència de representants del BLOC Jove de tot el País Valencià, com el seu secretari d’Organització, Amadeu Mezquida, la responsable en les comarques del Nord, Aida Artola o la secretària comarcal del BLOC Jove Maestrat-els Ports, Marta Sorlí.

Després de la participació dels assistents en una xarrada col·loqui amb el diputat sobretot tipus de qüestions d’actualitat, els representants del BLOC i simpatitzants han visitat les Oliveres Milenàries de la Jana i han reivindicat la necessitat de fomentar el patrimoni natural i cultural de les comarques del nord de Castelló.
‘Coneix el teu diputat’ s’emmarca en una campanya de comunicació i de formació iniciada pel BLOC fa un mes per a donar a conéixer la tasca dels seus càrrecs públics i conéixer de forma més directa les necessitats dels ciutadans i les alternatives per a resoldre les seues demandes. Per això, el BLOC de Castelló ha programat un calendari d’activitats semblants al llarg de les comarques de Castelló.