Balvodí, al centre, amb Pañella, Nomdedéu i Mira
Balvodí, al centre, amb Pañella, Nomdedéu i Mira

 

El diputat de Compromís en el Congrés i primer diputat valencianista i progressista a Madrid, Joan Baldoví, s’ha reunit a Vinaròs amb el diputat de Compromís i president del BLOC, Josep Maria Pañella, el portaveu del BLOC en la Diputació, Enric Nomdedéu, el candidat de Compromís per Castelló, Roger Mira, i portaveus del BLOC en el Maestrat per a dissenyar estratègies de treball que “donen veu en totes les institucions, inclòs el Congrés a les reivindicacions històriques d’una comarca dinàmica i treballadora com el Maestrat però que s’ha vist en massa ocasions oblidada per Madrid, València i inclús Castelló”, afirma Baldoví.

INFRAESTRUCTURES
En este sentit, Baldoví ha anunciat que portarà al Congrés amb la màxima celeritat possible l’exigència de revisar el conveni de Rodalies subscrit per l’anterior govern del PSOE a Madrid i del PP en el Consell i que tornava a oblidar els trens de Rodalies al Maestrat. Baldoví va recordar que “recentment el diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha presentat ací i a Castelló un informe que constata la viabilitat no sols social sinó també econòmica de la Xarxa de trens de Rodalia. També el portaveu del BLOC en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha aconseguit un acord unànime per a exigir la revisió del conveni. Al PP i al PSOE ja no els queden més excuses per a marginar la xarxa d’Assetgen ías del Maestrat i se’l direm en el Congrés”, va afirmar.

Baldoví, que va afirmar davant la premsa que esta no és una visita puntual a Castelló sinó el principi d’una comunicació que portarà la veu dels castellonencs al Congrés, va detallar altres de les exigències històriques de la comarca. En aquest sentit, el diputat nacionalista va afirmar que “la millora de la xarxa de comunicacions en la comarca és essencial per a generar oportunitats de negoci i eixir de la crisi. Per això, als trens de Rodalia s’ha d’unir una via de comunicació per carretera que vertebre l’arribada de turistes i visitants per carretera des de Vitòria i Aragó fins la mar a Vinaròs”.  En esta línia, el responsable de Compromís va lamentar que tant ell PP com el PSOE hagen fet creure els ciutadans que amb la projecció d’esta carretera fins a La Jana es compleix amb la comarca. “El Maestrat vol que la A-68 arribe a Vinaròs”, va manifestar.
També en matèria d’infraestructures, Baldoví va reclamar a l’Executiu central executar la variant de la N-340 amb la màxima celeritat per poder així almenys aproximar-se als terminis previstos. “El termini previst per a acabar la variant era 2012. No permetrem que amb l’excusa de la crisi deixen en l’aire una infraestructura estratègica tan necessària per a evitar accidents i morts en la comarca”. “Tampoc deixarem que el PP s’excuse en la crisi per a frenar l’alliberament de l’autopista, una reivindicació històrica del BLOC a Castelló i que Compromís portarà al Congrés dels Diputats, com ja ha fet en Les Corts i en la Diputació”.

Baldoví, amb alguns regidors de la comarca
Baldoví, amb alguns regidors de la comarca

SUPORT A L’AGRICULTURA VALENCIANA
El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, com a portaveu d’Agricultura i Medi Ambient del Grup Mixt en el Congrés, va aprofitar per mostrar el seu suport a les organitzacions i als professionals del camp castellonenc. En aquest sentit, Baldoví va anunciar que defensarà els interesos del camp valencià al Congrés. “El camp castellonenc i valencià suporta una crisi crònica per falta de polítiques de suport, per això és imprescindible que defensem des de Madrid els nostres interesos davant la política agrària comuna PAC”. En aquesta línia, Pañella, també present en la comisió d’Agricultura de Les Corts, va fer una crida per “defensar units un sector estratègic i històric de la nostra economia com és l’agricultura”.  Per això, els responsables de Compromís, acompanyats pel diputat provincial del BLOC, Enric Nomdedéu, i els portaveus del BLOC de tota la comarca participaren en un dinar amb responsables de la Unió de Llauradors per tal de “recollir les reivindicacions dels agricultors valencians i fer-les visibles a Madrid”, va dir Baldoví.

Durant la roda de premsa, Baldoví també va mostrar el seu suport a històriques propostes del BLOC en la comarca encara pendents, com la canalització de la rambla d’Alcalá des  d’Alcalà de Xivert fins Benicarló. Així mateix, també va mostrar el seu suport als portaveus del BLOC de Benicarló, Joan Manuel Ferrer, i Vinaròs, Domènec Fontanet, en l’exigència d’un pont que unisca el litoral d’ambdós municipis en el riu Aiguaoliva i un altre pont en la rambla de Cervera.
Per la seua banda, el president del BLOC i diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, va exigir al Consell algunes actuacions pendents en la comarca, com la carretera de Càlig a Sant Mateu i l’enllaç entre Benicarló i Peníscola. “Portarem la veu del Maestrat no només a Les Corts sinó al Congrés dels Diputats”, va dir.
Així mateix, el portaveu del BLOC en la Diputació, Enric Nomdedéu, va instar el Govern d’Espanya, al Consell i a la Diputació a modificar les seues prioritats per a invertir en el realment necessari, com són l’educació, la sanitat i les demandes dels municipis. “No és de rebut que moltes actuacions en esta comarca continuen pendents mentre coneixem que l’Aeroport de Castelló ha malgastat en publicitat més de 30 milions d’euros”.

Amb la gent de St.Antoni
Amb els majorals de St.Antoni

En acabar la roda de premsa, Baldoví no va voler perdre l’ocasió en la seua visita a la comarca del Maestrat per vore de primera ma la festa de Sant Antoni de Benicarló. Desprès de comentar els aspectes de la festa amb el president de la Confraria es va oferir a poder ensucrar les tradicionals coques de Sant Antoni. Baldoví es va sorprendre de la acollida que va tindre per part dels majorals i majorales de la Confraria i els va donar el suport per a continuar amb aquesta festa tan arrelada a la ciutat.

Ensucrant
Ensucrant