El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella ha estat hui a Benicarló on ha participat en la “tractorada” organitzada per la Unió de Llauradors i Ramaders i per la FEPAC (Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló). Pañella, qui ha estat acompanyat pel secretari comarcal del Bloc i regidor a l’ajuntament de Benicarló, Joan Manuel Ferrer, pel regidor i portaveu del grup municipal Ricardo Mascarell, així com per la candidata autonòmica a les passades eleccions, Marta Escudero, ha mostrat el “total recolzament a les convocatòries que realitzen les organitzacions agràries en exigència d’una major seguretat als camps contra els robatoris, tant en el que es refereix a vigilància i protecció com a l’enduriment dels càstigs per aquestos delictes”, i ha recordat que “en repetides ocasions, tant a les Corts Valencianes com a les diputacions i ajuntaments, des de Compromís hem exigit l’adopció d’aquestes mesures que reclamen i amb raó els agricultors”.

A més, Pañella ha dit que “no podem tolerar que a les mil i una dificultats que sofreixen actualment els nostres agricultors, s’afegisca a més el robatori de les collites i les instalacions agrícoles, pràcticament amb impunitat, amb un nivell molt baix de vigilància, sobre tot nocturna. A més les penes son molt suaus i gens disuasòries en cas de que s’atrapen als culpables, ja que les lleis vigents tipifiquen de manera molt lleu la comissió d’aquestos robatoris

En aquest sentit Pañella ha anunciat que “estarem presents a les convocatòries presentades per la Unió de Llauradors i la FEPAC, com aquesta de hui a Benicarló, per tal de mostrar la nostra solidaritat amb la seua reivindicació i mostrar el recolzament de Compromís a les seues demandes”.

El diputat de Compromís ha aprofitat també per “reiterar el nostre recolzament a les organitzacions agràries front a les agressions que han sofrit els productes agrícoles al seu pas per l’estat francés, unes agressions pròpies d’altres èpoques que tots consideràvem ja superades, i que contradiuen l’actual marc europeu”. A més ha recordat que “front aquestes, des de Compromís hem exigit l’actuació ràpida i ferma de les autoritats comunitàries, espanyoles i valencianes”

Després de la intervenció pública de Ramon Mampel, Secretari General de la Unió de Llauradors i Ramaders, s’ha iniciat una marxa pels principals carrers del poble encapçalats per una pancarta amb el lema :”MÉS SEGURETAT AL CAMP” on han participat autoritats de diferents formacions polítiques així com destacats membres del consell agrari local.