L’Executiva Nacional del BLOC s’ha reunit esta vesprada per analitzar els resultats autonòmics i locals de la Coalició Compromís. Des de la formació valencianista han informat que en tots els llocs on el BLOC ha de decidir governs municipals que es faran mitjançant una Comissió de pactes municipals dirigida des de l’executiva nacional, encara que des de la direcció del partit valencianista ja han avançat que s’apostaran per acords amb forces progressistes del País Valencià. En paraules d’Enric Morera, es faran “pactes de progrés per a millorar la democràcia i la transparència des del valencianisme progressista i ecologista, valors intocables de la ideologia de la Coalició Compromís de la qual som part”.

Des de l’executiva nacional s’ha acordat enfortir la comissió de relacions polítiques de Compromís i començar a preparar el projecte polític per a les eleccions generals per a tindre una veu a Madrid “i representar així els interessos del poble valencià, cosa que no estan fent els diputats i diputades valencians dls PSOE i del PP”, segons ha declarat el secretari general del BLOC, Enric Morera.

Eixa comissió estarà coordinada pel secretari de política municipal del BLOC i gran triomfador de les eleccions a Alcoi, Rafa Carbonell.

Morera ha assegurat que la valoració d’estes eleccions és “molt positiva i el resultat també ens dóna una gran responsabilitat. Volem com executiva que Compromís comparega a les eleccions generals i per això anem a començar ja per a configurar l’alternativa valencianista, progressista i ecologista netament valenciana que hem de tindre a Madrid per a defensar els interessos del País Valencià”.

En el que respecta als pactes municipals, el secretari general del BLOC ha reconegut que des de la direcció del partit es van a marcar “les línies bàsiques per a la negociació, perquè tot acord ha de passar per l’executiva nacional i ha d’estar aprovat pel Consell Nacional, tal com manen els nostres estatuts”.

Des de la direcció valencianista consideren que és històrica l’entrada a l’Ajuntament de València, la gran pujada de regidors en l’Horta Sud i Nord, la Safor, les Riberes i en ciutats claus com Alcoi, Vila-real o Sagunt, entre d’altres. També, s’ha llançat un missatge clar als nous electors, als quals volen manifestar un clar compromís de fidelitat al vot dipositat per ser útils a l’hora de fer polítiques netament valencianes i progressistes.