Bé, ara sí que sí. Ara ja el poble ha parlat i ha decidit renovar per una legislatura més la majoria absoluta del PP: a pesar d’haver obtingut menys vots que fa 4 anys (un 6% menys), i per capritxos de la controvertida Llei d’Hondt, han aconseguit 13 regidors, un més.

D’altra banda, el PSOE ha perdut un regidor, passant de 7 a 6 (i sofrint també una davallada amb més de 300 vots menys).

Per la nostra banda a nivell local hem augmentat els nostres vots en més d’un 5% respecte a l’anterior legislatura, i això dins del context d’unes eleccions on han hagut menys votants que fa 4 anys és una dada molt positiva. De fet, som l’únic partit amb representació a l’ajuntament que hem augmentat el número de votants, el que ens fa estar molt contents i satisfets per la feina ben feta.
L’única pega és que aquest augment de vots no s’ha vist reflexat en l’obtenció d’un tercer regidor. Per tant ens hem quedat en els 2 regidors que ja teniem.

De manera que després d’una dura i complicada legislatura i d’unes eleccions un poc estranyes degut a l’efecte del 15M i dels indignats, ens podem donar per satisfets en els resultats obtinguts. Vore que tant el PP com el PSOE perden votants i en canvi nosaltres pugem, és per a estar més que contents.

Contents sobre tot amb la feina feta durant els dies de campanya ( i de pre-campanya), amb el treball de carrer, amb els mitings i actes públics com la presentació de la candidatura. I agraïts amb la gent que ha conformat la llista i els suplents, amb la gent que ens ha donat ànims durant estos dies i sobre tot agraits als 1169 benicarlandos i benicarlandes que ens han donat el seu vot.

Per la nostra banda poc més queda per a dir, només que donar l’enhorabona al Partit Popular i a Marcelino Domingo, de nou alcalde de Benicarló. L’enhorabona també al PSOE i Xaro Miralles pels resultats obtinguts i la feina feta durant la campanya. I no oblidem el treball encomiable d’Esquerra, EU i FyV per intentar fer un Benicarló millor per a tots. Gràcies a tots ells.

A partir de hui mateix dia 23 de Maig ens posem a treballar a tope, no només amb els nostres 2 regidors, Ricardo Mascarell i Joan Manuel Ferrer, que seran el cap visible de la nostra formació a l’ajuntament, sino amb tots els afiliats i simpatitzants del BLOC per Benicarló, per fer d’aquesta legislatura que ara comença el millor treball possible per al poble de Benicarló.

D’altra banda, a nivell autonòmic la nostra COALICIO COMPROMÍS s’ha convertit en la tercera força política a les Corts Valencianes. Amb més d’un 7% (i vora 180.000 vots) han aconseguit 6 escons, 1 per Alacant, 4 per València i 1 per Castelló. Assenyalar que la nostra candidata comarcal, Marta Escudero s’ha quedat a només 270 vots d’entrar a les Corts. Una vertadera llàstima ja que havia fet un molt bon treball de campanya però al mateix temps un orgull per a la Coalició haver comptat amb ella a les llistes. Igualment agrair als vora 1000 votants que Compromís ha obtingut a Benicarló.

La Coalició Compromís ha obtingut al total del País Valencià 345 regidors, front als 277 de fa 4 anys. Aconsegueix també un escó a la Diputació de València i manté el que ja tenia a la de Castelló, al temps que trenca el bipartidisme a l’ajuntament de València en obtindre tres regidors, al de Castelló passa d’un a dos. A Vinaròs han passat d’un a 2 regidos i a Alcalà de Xivert i La Jana han aconseguit entrar a la corporació municipal. A Vila-real n’obté 3 i la clau de la gobernabilitat, com també amb els 4 regidors de Sagunt, els 5 de Sueca, Oliva o Alcoi, o els 2 de Xeraco o la Font de la Figuera, i governarà en pobles com Tavernes, Muro, Xeresa o Betxí.

Per tant, de nou, gràcies a tots per fer del BLOC i de COMPROMÍS una força valenciana i progressista vissible tant a Benicarló com a tot el territori Valencià.

Podeu consultar totes les dades de les eleccions a la web de la Generalitat Valenciana: ELECCIONS2011