Marta Escudero va nàixer l’any 1976 a Benicarló, on va cursar els estudis primaris i batxillerat.

A l’any 94, va marxar cap a València on es va llicenciar en Ciències Biològiques, especialitzant-se en la branca de Bioquímica i Biologia Molecular (1999). Posteriorment va obtindre el Diploma d’Estudis Avançats en Bioquímica Clínica, Mèdica i Immunologia.

Més recentment ha cursat els estudis de Postgrau en alimentació natural i complements dietètics.

Per motius laborals ha residit uns anys fora de Benicarló.
Primer a València, on va treballar com a becària d’investigació a la Facultat de Medicina, dins l’àrea d’Immunologia i Citometria de Fluxe. Després es va traslladar a Madrid per treballar a la multinacional farmacèutica, Izasa S.A – Beckman Coulter. Dins l’empresa, va ocupar el càrrec d’especialista en aplicacions clíniques, fent tasques formatives i de suport en citometria i citogenètica a diversos al personal de diversos hospitals i centres de recerca de l’Estat Espanyol i Portugal.

Al 2006 va sorgir l’oportunitat d’obrir un negoci propi en Benicarló, un centre de nutrició i dietètica i va decidir tornar a casa per treballar com a dietista. Des de l’any 2013 a més també es propietària d’un altre centre a Vinaròs.
A més, també ha participat en tasques divulgatives i docents, oferint xerrades sobre alimentació saludable i bons hàbits nutricionals a alumnes de 1er i 2on d’Educació Primària de Benicarló.

Des del punt de vista personal, una de les seues majors inquietuds és la natura i el medi ambient, raó per la qual està associada i ha col•laborat amb l’Associació El Cau de Vinaròs. L’interès per l’educació i atenció dels més menuts li ha portat a formar part i col·laborar en l’Associació De Maternitat i Criança de Benicarló. I per últim, el seu interés per la nostra terra i les nostres tradicions fa que siga també sòcia activa de l’associació cultual Ateneu de Benicarló així com del Grup de Danses La Sotà.

Fins el 2016, Escudero ha sigut la portaveu local de Compromís Benicarló i membre de l’Executiva Nacional de Bloc Nacionalista Valencià.
Actualment, ocupa la secretaria d’Organització de l’Executiva comarcal de Compromís Maestrat-Ports, és membre de l’Executiva Comarcal del Bloc Maestrat-Els Ports i a més, és consellera del Consell Nacional del Bloc Nacionalista Valencià.

A les eleccions municipals i autonòmiques de 2011, Marta Escudero va formar part de la llista municipal del Bloc-Compromís, ocupant el 6é lloc. A més, ostentava la tercera posició a la candidatura a les Corts Valencianes per la província de Castelló.
Al 2015, va encapçalar la candidatura conjunta Compromís-ERPV que va obtindre 1840 vots a les eleccions municipals, fet que els va atorgar 4 regidors i l’entrada al govern municipal junt amb el PSPV-PSOE.

Dins el govern municipal, Marta Escudero és la segona tinenta d’alcaldia, portaveu del grup municipal i gestiona les regidories de Serveis Socials, Recursos Humans, Serveis Informàtics i Normalització Lingüística.