Edils del BLOC i portaveus de totes les comarques de Castelló es van donar cita dissabte passat a Benicarló en la primera Assemblea de Regidors Nacionalistes de 2012 per a coordinar i estructurar polítiques actives de creació d’ocupació així com per a arbitrar actuacions conjuntes enfront dels retallades en els pilars de l’Estat del Benestar iniciats pel PP tant a nivell estatal com autonòmic, provincial i municipal.

Durant la trobada, a què han assistit edils de Castelló, Betxí, Almassora, Vila-real, Moncofa, Borriol, Fondeguilla, Vinaròs, Benicarló, Orpesa, l’Alcora, Salzadella, Benicàssim, Càlig, Peníscola, Alcalà de Xivert i la Jana … es van acordar, entre altres mesures, realitzar una oposició constructiva i de futur per a aconseguir que les retallades provocades per la crisi –derivada de la mala gestió PP-PSOE- se centren en els nombrosos gastos superflus, de protocol, imatge i propaganda dels consistoris, de manera que es reduïsca el dèficit sense disminuir la qualitat dels servicis públics essencials.

El fòrum, presidit per Xavier Trenco com a president de l’Assemblea de Regidors, va comptar amb la presència del president del BLOC i diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella. El president del BLOC va aprofitar el fòrum per a presentar a tots els representants municipals l’informe socioeconòmic sobre els trens de Rodalia que avala la viabilitat econòmica de la xarxa de trens de Rodalia al Maestrat. En este sentit, els responsables nacionalistes van acordar per unanimitat activar una campanya d’adhesions socials en tota la província per a reclamar la millora d’esta xarxa ferroviària, davant dels reiterats incompliments dels successius executius del PP i el PSOE.

L’acte, a què també va assistir el portaveu del BLOC de la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, va servir per a reforçar les diferents activitats de formació que des del BLOC es realitzen per a millorar la gestió dels seus edils, tant en l’opossició com en els equips de govern. En esta ocasió, les activitats formatives es van centrar en l’ús de les xarxes socials com a element clau per a millorar les vies de comunicació i interacció amb la ciutadania, així com per a reforçar la presència social del BLOC i agilitzar la presa de decisions.

D’altra banda, per primera vegada, a iniciativa dels nacionalistes del Maestrat, especialment dels amfitrions de Benicarló, es van programar activitats culturals com la visita al Mucbe i altres edificis històrics de Benicarló per a familiars i simpatitzants nacionalistes.