Benicarló, 29 d’Agost de 2011

Diversos membres del Bloc de Benicarló es van entrevistar amb representants de l’AMPA del col·legi Ángel Esteban amb la intenció que els pares pugueren transmetre el seu grau de preocupació davant la penosa paralització que pateix la construcció del nou col·legi públic pels continus incompliments polítics.

Des del BLOC es van recollir les inquietuds i es va poder dialogar amb els afectats. Una de les reivindicacions que feien des de l’AMPA era que havien estat enganyats reiteradament per l’alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, i recordaven com en declaracions al llarg del curs 2010-2011 el mateix alcalde els havia promés que el curs proper començaria amb el nou col·legi acabat. “Des de l’AMPA, no s’entén com les obres no estan a dia d’avui començades ni com, a pocs dies de començar el nou curs escolar, ni tan sols la urbanització està finalitzada”, ha assenyalat Joan Manuel Ferrer, regidor del Bloc.

El BLOC amb l'AMPA
El BLOC amb l'AMPA

També es va mostrar la preocupació per la relació entre el Consistori benicarlando i la Conselleria d’Educació ja que segons es va manifestar a la reunió, es tem que aquells municipis amb necessitat d’una escola que ja tingueren la urbanització dels carrers acabada tinguen preferència per part de la Conselleria a l’hora de la construcció del col·legi

Un altre dels temes abordats va ser la falta d’espai per a desenvolupar l’activitat normal d’un centre educatiu en l’actual complex ubicat a unes antigues pistes esportives de la localitat. “Les aules prefabricades suposen, ho vulguen admetre o no, un inconvenient per a l’educació de qualitat, com ha reconegut recentment el mateix Síndic de Greuges donant la raó al grup parlamentari de Compromís, que també es troba preocupat per l’eternització dels barracons”, ha afegit Ferrer. Per als valencianistes, “no es pot retardar per més temps el començament de les obres d’aquesta infraestructura educativa tan necessària per a Benicarló”, pel que assenyalen tant al PP local com al PP autonòmic i els seus diputats de l’actual i indigna situació per als escolars.

El BLOC està disposat a fer tots els esforços necessaris per a que el col·legi Ángel Esteban siga una realitat al llarg del curs 2012 i per això ja ha traslladat la inquietud de l’AMPA  al diputat autonòmic del BLOC-COMPROMÍS, Josep Maria Pañella per a que faça una bateria de peticions a les comissions pertinents de les Corts Valencianes.