Núria Isern recorda que “abans de PP i BG hi ha hagut vida” i que “la Generalitat i IVAJ van destacar l’intens treball fet en la matèria per la regidora Susa Pérez”. Compromísreclama escoltar les necessitats d’aquest segment de la població

BENICARLÓ, 9 d’abril de 2024 

La portaveu de Compromís a Benicarló, Núria Isern, ha reclamat a l’equip de govern que siguen més justos i no vulguen esborrar el treball fet en polítiques de joventut en les legislatures precedents titllant les jornades de la joventut de “les primeres”. La portaveu ha recordat el treball realitzat per la regidora Susa Pérez (Compromís), mentre va ostentar la responsabilitat al front d’aquesta àrea “on es va produir un punt d’inflexió respecte anys anteriors, amb l’organització continuada de les Fires de la Joventut i la recuperació de la Fira Formativa i una dinàmica cap a la joventut que va ser destacada per la Generalitat i l’IVAJ com a bones pràctiques als ajuntaments dins el nostre territori i que van tindre molta repercussió i despertar l’interés d’altres ajuntaments”, ha dit.

La portaveu de la formació valencianista ha recordat com van ser els anys de la recuperació dins la programació dels autos bojos, de les xerrades, tallers, la participació d’entitats de la comarca i també de la formació. Isern ha remarcat que “es va escoltar i atendre les necessitats de penyes i seccions juvenils de les falles, que reclamaven xerrades i participació ciutadana i així es va crear una escola per entitats amb programació semestral que malauradament es va deixar de fer i unes subvencions per entitats juvenils que es van anular”.

Des de Compromís els tres regidors de la formació recorden que “per tant no és raonable aquest tall en la memòria i si be son una proposta de partida interessant, encara falta per arribar al que es feia abans. Per no fer, enguany ni tan sols s’ha fet una mísera campanya a les xarxes socials pel Dia Internacional de la Joventut, declarat per les Nacions Unides i que busca parar atenció en els problemes d’aquest fràgil grup poblacional i per ajudar-los a desenvolupar el seu potencial”. 

Casal Jove

La coalició recorda les peticions rebudes per la formació i la proposta llançada de crear als pressupostos un espai o Casal Jove a l’edifici Irta, després de negociar amb la Fundació propietària la seua adquisició, per tal de millorar els serveis que es presten als joves, ja que necessiten d’un espai de convivència, de trobada, on es facen tallers, puguen accedir a informació, alternatives formatives, disposar d’ordinadors i tutors. Isern va posar com exemple el Casal Jove de Xirivella, població de 29.000 habitants, que disposa d’un espai de 600 metres quadrats per als joves, amb sales amb capacitat per a més de 150 persones, una aula multimèdia i múltiples espais on es fan cursos i tallers; canals a les xarxes socials amb continguts d’interés per als joves i els seus pares. “Eixe és el model que necessitem per al nostre poble”, ha conclòs.