La regidora de Compromís aporta una petició de visitants de Benicarló-Peníscola i trasllada suggeriments per tal d’acompassar els trens amb els horaris dels autobusos

BENICARLÓ, 5 de març de 2024 

Compromís ha demanat a l’Ajuntament que estudien els horaris dels autobusos que arriben a l’estació de tren, ja que tan sols un xicotet percentatge coincideix amb hores a les que arriben o surten trens. La regidora Conxín Puchol, ha fet un xicotet estudi en el que “és evident com el servei d’autobús que es presta als usuaris de tren és molt millorable“, pel que ha reclamat que “l’Ajuntament trasllade a la Generalitat i a l’empresa concessionària que milloren l’arribada i sortida d’autobusos amb les hores de d’arribada i sortida dels trens”.

Així l’estudi fet per la regidora constata com en les primeres hores del dia no hi ha autobusos que connecten amb l’estació per tal d’anar en tren en sentit Castelló i València i com, en altres franges horàries els horaris dels autobusos existents son totalment inadequats amb les sortides de trens, principalment els de regionals-mitja distància. “En ocasions un autobús arriba i obliga a esperar els usuaris de tren entre una i dos hores en varios moments del dia, el que considerem totalment ineficient, descoordinat i que perjudica tant a l’empresa concessionària del bus com a la mobilitat sostenible i col·lectiva, com és el tren, ja que s’ofereix un servei que interessa poc, el que desincentiva l’ús del tren i del bus en benefici del transport privat i obliga a demanar favors a familiars, etcètera”.

Així en l’informe s’enumera una vergonyosa llista d’autobusos que arriben a l’estació quan no hi ha tren i de l’estació a Benicarló. “En línies generals només el 42% dels trens tenen un bon servei i un 58% no. Només en dos trens un visitant ha d’esperar-se menys de 30 minuts i és igual si s’arriba en tren a Benicarló a les 9 que a les 10, ja que fins les 11 no surt un autobús, el que considerem molt poc encertat, així com el fet que l’últim tren de la nit que sol vindre ple, no tinga connexió amb el bus”, ha afegit.

Compromís recorda la petició formulada per la coalició i recolzada per unanimitat de millorar els enllaços de l’estació Benicarló-Peníscola amb la parada d’un Euromed a l’estació de Benicarló i ha reclamat que es tinguen en compte les peticions dels nostres visitants, que acudeixen a les Falles, festes com la de la carxofa, estudiants, usuaris de la sanitat a les capitals valencianes o estiuejants que ens visiten i ha aportat declaracions d’un grup de turistes enregistrades a la mateixa estació.