Des de Compromís assenyalen que la mesura era “evitable” i més quan deien que accelerarien tots els Edificant planificats pendents, mentre per darrere s’estan retrassant les obres al Ramón Cid 

BENICARLÓ, 29 de febrer de 2023 

Els tres representants de Compromís al Ple de Benicarló s’han mostrat molt satisfets que es donara suport anit a una Resolució d’Alcaldia que conté evidències ben clares de que els partits que governen el Consell “van precipitar-se” congelant l’anualitat que hi havia prevista al llarg de 2024 de gairebé 3,7 milions d’euros (d’un total de 19,6 previstos fins 2028) per fer realitat el futur IES Ramón Cid. “Celebrem que el PP haja vist el que tots denunciàvem i haja presentat esmenes contra la decisió del seu propi partit d’aturar una inversió de quasi 20 milions d’euros, quelcom inasumible”, ha dit la portaveu de Compromís, Núria Isern.

Recents protestes al IES Ramón Cid

En els fonaments de Dret queda ben clar, i així ho han assumit amb el seu vot, que l’anterior govern va obrar seguint l’interés general per fer realitat quan abans la construcció de diferents centres educatius, buscant la millora en la qualitat de l’ensenyament d’un centre que duia dècades sense un adequat manteniment i en males condicions. Amb les al·legacions i Resolució queda clar que les obres eren urgents, que s’han demorat uns mesos i que la declaració de lesivitat era evitable i va ser un error”, ha explicat la portaveu Núria Isern.

Des de Compromís recorden que la gent està sortint al carrer perquè el conseller Rovira no construeix els centres educatius del pla Edificant que el president Carlos Mazón havia dit que duria endavant “de forma exprés”. Tot el contrari del que han fet.

Segons Isern, “la realitat del centre era que hi havia un abandonament de vàries dècades i que en l’anterior legislatura es va donar una empenta a diversos centres, on figurava entre ells el de Benicarló”. També han recordat que afirmacions com les que esgrimeixen i que asseguren que es va voler afavorir governs de Compromís “eren una fal·làcia, doncs el PP havia guanyat les eleccions a Benicarló i ha quedat clar que no han sabut concretar quina lesió de l’interés públic es va produir”, així com que el centre es tramitava dins la planificació prevista d’Edificant i que les delegacions estaven fiscalitzades per la Intervenció de la Generalitat. 

Isern ha acabat reiterant que l’actuació del PP i Vox de resetejar l’Edificant a Benicarló era “totalment evitable” i ha reclamat a Conselleria i Ajuntament celeritat a l’hora d’acabar amb les deficiències existents als diferents centres educatius mentre comencen els  treballs de demolició i reposició. 

Necessitats a Benicarló

Des de Compromís han alertat de la importància de planificar i disposar dels terrenys necessaris per emprendre les obres de construcció del nou col·legi número 5 que és una prioritat per eliminar saturació a l’educació primària i els nous instituts de secundària, així com la reforma integral del CEIP Francesc Catalán. També han reclamat “atendre la demanda de noves aules en primària i instituts de secundària per una localitat que segueix creixent i que disposa d’alumnes amb necessitats ben diverses que han d’estar ben atesos”.